El PSIB-PSOE denuncia que el PP suprimeix l’ajut directe a menjadors per als fills i filles de dones víctimes de violència

La diputada socialista Sílvia Cano acusa el Govern del Partit Popular de fer baremar els fills i filles de les dones víctimes, quan a l’anterior Govern progressista es donava sense concurs

El PSIB-PSOE ha denunciat públicament que el Govern del PP ha provocat un nou retall de drets a la societat. En aquesta ocasió, la diputada socialista i secretària d’Igualtat del PSIB-PSOE, Sílvia Cano, ha criticat que l’Executiu balear ha retallat drets a les dones víctimes de violència de gènere, que per a la nova convocatòria d’ajuts a menjador del curs que ve ,2024-25, els fills i filles de mares víctimes de violència deixaran de ser beneficiaris directes, com havia succeït fins ara.

Cano recorda que amb el Govern progressista presidit per Francina Armengol, “les nostres Illes eren capdavanteres en la consideració dels fills i filles de mares víctimes de violència de gènere com a beneficiaris directes.

Només pel fet de ser fill o filla d’una dona víctima tenies dret a percebre l’ajut per al menjador, eres beneficiari directe. Aquest fet garantia més dret i seguretat a les dones víctimes”. Segons recorda la diputada socialista, amb aquest tipus d’ajut, es contribuïa a “una tranquil·litat fonamental de les víctimes de violència de gènere per al seu procés de recuperació física i emocional”.

La diputada socialista ha recalcat que amb aquesta nova retallada per part del PP, “ara les víctimes perden drets i els seus fills i filles s’hauran de sotmetre a una baremació per poder accedir a uns ajuts que abans rep ien de forma directa. Estan retirant un dret consolidat, és un retrocés social i de drets que els socialistes denunciam”, ha afirmat.

Recursos addicionals

Comments are closed