El PSIB-PSOE celebra l’aprovació de la pujada de les pensions, després de patir anys de retallades i congelació de la prestació amb el Partit Popular

Pilar Costa: ”La reforma de les pensions s’ha aprovat de manera pactada amb les patronals i els sindicats, amb capacitat de diàleg i d’arribar a acords; sense el Partit Popular que només saben dir ‘no’ a tot”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha celebrat l’aprovació al Consell de Ministres del decret llei que actualitza les pensions per a 2022 i que es tradueix en la pujada d’aquesta prestació per als més de 200.000 pensionistes de les Illes Balears, “després de patir anys de retallades i de veure com les seves pensions quedaven congelades o, pujaven de manera ridícula, amb el Partit Popular”, ha expressat la socialista.

Així, Costa ha explicat que “durant 4 anys, amb el PP, les pensions varen pujar 109€ l’any; mentre que amb el model actual, si haguéssim governat els socialistes, haurien pujat 1.097€, deu vegades més”. A més a més, hi ha afegit que “que “la reforma de les pensions que s’ha aprovat, s’ha fet de manera pactada amb les patronals i els sindicats, amb capacitat de diàleg i d’arribar a acords”.

Una manera de fer que és contrària al Partit Popular perquè segons ha exposat Costa “només saben dir no a tot, fer renou i fer discursos catastrofistes quan en una situació de pandèmia sanitària creiem que als responsables polítics el primer que se’ls hauria de demanar és responsabilitat”. “El PP està agafant una deriva de carrera política amb la ultradreta d’aquest país i això no beneficia als ciutadans”.

Quant a les polítiques d’habitatge, “hem escoltat discursos sobre una llei important com és la d’habitatge i encara no hem escoltat si els partits de l’oposició estan d’acord amb el contingut”, i hi ha afegit que “nosaltres pensam que hem d’incidir en les zones tensionades i els preus de lloguer”.

D’aquesta manera, Costa ha exposat que “per a tots aquells catastrofistes, la normativa que s’havia aprovat de cessió de l’ús per part dels bancs o grans tenidors, i que deien que era il·legal i anava en contra de la propietat privada, resulta que en una recent sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha dit tot el contrari i que s’adequa a la llei”.

“La realitat és que aquesta legislatura s’haurà incrementant el parc d’habitatge protegit en un 64 % més i que d’aquí a final de legislatura tindrem més de 1.000 pisos nous, i hi ha afegit que “els socialistes continuarem amb la nostra política d’habitatge perquè és una política absolutament essencial i prioritària”, ha afirmat la socialista.

Finalment, pel que fa a l’activitat parlamentària, Costa ha exposat que “el ple de la setmana que ve es tractaran previsiblement l’aprovació del decret llei 9/2021 i un decret llei de caire administratiu que preveu modificacions en les sancions per incompliments de la normativa de la COVID-19 i aclareix la normativa sobre la bonificació en les tarifes dels serveis regulars del transport marítim”.

Comments are closed