El PSIB-PSOE celebra que els pressuposts per al 2021 continuïn la seva tramitació parlamentària “per donar solucions als problemes de la ciutadania”

Sílvia Cano ha criticat el vot contrari als pressuposts de PP, Pi i Vox, a qui ha acusat de donar l’esquena a les necessitats de treballadors, empreses i famílies

El ple del Parlament ha rebutjat les esmenes a la totalitat dels pressuposts per al 2021, presentades per PP, Pi i Vox. Un fet que el Grup Parlamentari Socialista ha celebrat perquè permetrà que es continuïn tramitant uns comptes que “són una resposta de país per donar solucions als problemes dels ciutadans i de les ciutadanes”.

Així ho ha expressat la portaveu parlamentària socialista, Sílvia Cano, qui ha defensat que els pressuposts per a l’any que ve permetran “enfortir els serveis públics i les prestacions de l’Estat del Benestar, donaran cobertura i oportunitats a qui ho està passant malament i seran el revulsiu necessari perquè puguem sortir junts d’aquesta crisi de manera justa, intentant no deixar ningú enrere”.

En concret, Cano ha destacat la partida de salut com la que més creix, amb un 12% i 206 milions d’euros més, però també ha fet èmfasi en el reforç de l’educació, amb un 5% i 48 milions d’euros més, el 15,3% més de recursos per als serveis socials de les Illes Balears, el 14,7% més per habitatge o l’esforç més gran fet mai en polítiques actives d’ocupació, superant els 100 milions d’euros.

Uns exemples als quals “PP, Vox i Pi diuen no, donant l’esquena a les necessitats de les famílies, treballadors i empreses en el moment que més necessiten que el Govern estigui al seu costat”, ha lamentat Cano, afegint que “amb les seves esmenes a la totalitat aquestes tres formacions polítiques estan dient no a reforçar la sanitat pública, a augmentar la dotació per la vigilància epidemiològica, a posar fi a la pobresa, a les polítiques actives d’ocupació que permetran contractar milers de persones aturades i a les ajudes a pimes i autònoms”.

A més a més, la portaveu socialista ha criticat que “estam en una situació extraordinària i PP, Pi i Vox responen de manera ordinària, intentant vetar uns pressuposts necessaris i avantposant el seu tacticisme a l’interès general”.

En aquest sentit, Cano els ha acusat de “desempolsar els argumentaris ordinaris de cada any” i de “donar l’esquena a la gent que més ho necessita en el pitjor moment de la història de la nostra comunitat”.

Finalment, Cano s’ha dirigit al principal partit de l’oposició per expressar que “és explosiva la pobresa, la desigualtat, que et facin fora de ca teva perquè no pots pagar el lloguer, la insolidaritat del senyor Company, qui diu no a donar resposta als problemes de la ciutadania, la qual mereix una oposició més constructiva i útil”.

Malgrat tot, Cano ha celebrat que continuaran tramitant-se uns pressuposts “que ens permeten una sortida de la crisi diferent de l’austericidi, el dèficit i del fet d’avantposar els números perquè caiguin les persones, com faria el PP”.

Comments are closed