El PSIB-PSOE considera l’aprovació de la Llei de l’Eutanàsia “un acte de justícia amb el qual donam la llibertat a elegir morir dignament”

Pere Joan Pons ha criticat que “la dreta torna a fer tard, com cada vegada que s’ha donat una passa de gegant en els drets i les llibertats d’aquest país”. 

El diputat del PSIB-PSOE al Congrés, Pere Joan Pons, ha celebrat l’aprovació definitiva a la cambra baixa de la Llei de l’Eutanàsia, amb un vot favorable que ha emès “amb l’orgull de saber que estam creant un nou dret subjectiu que suposa un acte de justícia per a molta gent”.

En concret, amb aquesta llei “es dóna una resposta jurídica, sistemàtica, equilibrada i garantista a una demanda sostinguda de la societat actual, com és la de morir dignament”, ha concretat Pons.

De fet, es tracta d’una llei voluntària “que permetrà tenir una vida digna i morir dignament”, ja que farà possible que qualsevol persona major d’edat posi fi a un patiment crònic, insuportable i irreversible de manera lliure, informada i conscient, ha explicat el diputat socialista.

Per a Pons, es garanteix una nova llibertat, la d’elegir morir dignament, “com sempre es fa quan governa el Partit Socialista, com vam demostrar amb el Matrimoni Igualitari, amb la Llei de Dependència, amb la Llei Integral contra la Violència de Gènere o l’Ingrés Mínim Vital”.

El diputat del PSIB-PSOE també ha volgut tenir un record “per al patiment de famílies i professionals que han lluitat per veure regulada l’eutanàsia, avui feim justícia per a tots ells i elles”.

Finalment, Pons ha criticat que el PP i la ultradreta hagin tornat a anar de la mà per posicionar-se en contra d’aquesta llei. “La dreta torna a fer tard, com cada vegada que s’ha donat una passa de gegant en els drets i les llibertats d’aquest país”.

Comments are closed