El PSIB-PSOE considera que els resultats del 23J són la primera passa per recuperar el Govern, els Consells Insulars i els ajuntaments d’aquí a quatre anys

La Comissió Executiva dels socialistes, liderada per la secretària general, Francina Armengol, s’ha mostrat unànime en què l’única opció possible al Govern d’Espanya és que Pedro Sánchez sigui reelegit president

El PSIB-PSOE ha reunit a la Comissió Executiva, encapçalada per la secretària general, Francina Armengol, per valorar els resultats de les eleccions generals.

El portaveu del PSIB-PSOE, Alfonso Rodríguez, ha defensat que els resultats del 23J “demostren que el Partit Socialista està fort, està unit i està en creixement, millorant en escons i vots respecte de les darreres generals del 2019”. En aquest sentit, Rodríguez ha advertit que “qui entengués que la clau era deslegitimar i derrocar el sanchisme ha vist que hi ha més vots a Pedro Sánchez que mai i, per tant, s’han refrendat unes polítiques que han donat bons resultats després d’una legislatura realment complicada”.

Rodríguez ha recordat que el PSIB-PSOE té els millors resultats a Balears des del 2008, amb el major nombre de vots des de fa 15 anys arribant als 151.000 vots, 36.000 més que en les darreres eleccions, amb la qual cosa “queda clar que quan l’esquerra es mobilitza, l’avanç de la dreta i de l’extrema dreta es frena”.

Per al portaveu socialista, les urnes han dit un “no rotund a la suma de Feijóo i la ultradreta, i un suport a una Espanya plural i diversa, que és el que cercam els socialistes d’Espanya i Balears”.

A més a més, ha destacat que el PSIB-PSOE ha complit aconseguint la tercera diputada, mentre que “el PP no ha cobert les seves expectatives perquè la ciutadania ha vist el que suposa la unió de PP i Vox, dient a Prohens que els companys de viatge que ha triat no són bons”.

Amb aquest escenari, el portaveu de l’Executiva ha remarcat que “els resultats d’ahir són la primera passa per recuperar en 4 anys el Govern, els Consells Insulars i els ajuntaments on no governam”.

Pel que fa a l’àmbit nacional, el senador electe del PSIB-PSOE per Mallorca, Pere Joan Pons, ha criticat que “el leitmotiv de derogar el sanchisme ha fet fallida i no ha funcionat”, mentre que ha celebrat que “la gran conclusió d’aquestes eleccions és que l’única opció és que Pedro Sánchez sigui reelegit president”.

El senador electe ha avançat que “des del PSIB-PSOE ajudarem en aquest objectiu, des de la nostra experiència amb acords, amb diàleg, amb 8 anys de Govern que avalen que des del diàleg es pot governar el país”.

Pons ha explicat que “la ciutadania ha dit de forma clara que no vol un govern amb Vox, qui ha perdut una part substancial dels seus escons”. De fet, fins ara podien presentar recursos d’inconstitucionalitat i ara no ho podran fer, sent un partit més reduït.

A partir d’ara, ha relatat Pons, s’obre un període de negociació i diàleg en el qual s’haurà de veure qui té més capacitat d’acord per sumar una majoria i governar, tenint en compte que estam en una democràcia parlamentària.

“Pels socialistes només hi ha una opció, i és que Pedro Sánchez sigui reelegit”, ha deixat clar el senador electe, insistint en què “el principal problema del país no és Vox, és el PP, i clarament avui es troba amb la medicina que s’ha autoreceptat aquests quatre anys, sense recursos ni vots suficients per poder tirar endavant la investidura”.

En qualsevol cas, Pons ha assegurat que “els socialistes treballarem per aquesta nova majoria parlamentària i per revalidar el projecte de país que tenim des del 2018, accelerant la transició ecològica, millorant les pensions, apujant salaris i fent polítiques progressistes per la igualtat i per les persones LGTBI.

Comments are closed