El PSIB-PSOE defensa el “diàleg i l’acord” com a millor forma d’aconseguir recursos com els 1.000 milions d’euros “amb tot el marge de decisió per a Balears”

Maria Antònia Truyols ha defensat que la proposició de Llei de Lluita Contra el Frau Fiscal pretén “trobar l’equilibri entre la justa aplicació dels pactes successoris i els seus beneficis fiscals i els possibles abusos que s’hagin pogut fer”.

El diputat del Grup Parlamentari Socialista, Damià Borràs, ha aprofitat la seva intervenció en el debat d’una PNL sobre el REIB per destacar que les Balears “hem rebut més de 7.700 milions per obturar, d’urgència, les enormes vies d’aigua que la pandèmia ha obert a la nostra societat”, als quals “divendres es van afegir més de 1.000 milions per mantenir viu i actiu el teixit productiu de les illes”.

Uns recursos que, tal com ha recordat el diputat socialista, surten “del diàleg a través del qual hem aconseguit 900 milions en ajudes a fons perdut, i amb tot el marge de decisió per a les Illes Balears”.

Per a Borràs, aquestes ajudes suposen “equitat” i pesen “el que pesa la musculatura productiva de les Illes Balears: autònoms, petites empreses, milers i milers de llocs de feina, la dignitat vital de milers i milers de persones i famílies afectades per la pandèmia”.

Pel que fa al REIB, Borràs ha defensat que “durant la meitat de la seva curta vigència l’activitat política ha vingut marcada per la Covid”, mentre que “tot i això les taxes dels ports i aeroports ja s’han bonificat, el Govern d’Espanya ha demanat a la UE la supressió de la regla de minimis i la bonificació dels nòlits del transport de residus entre illes serà aviat del 60%”.

Per això, Borràs ha remarcat que “el REIB s’ha d’acomplir sencer i com més aviat millor, amb la part fiscal inclosa, però la prioritat han estat els ERTO, les moratòries i ajuts a fons perdut”.

En relació amb una altra iniciativa relativa als pactes successoris, la diputada Maria Antònia Truyols ha volgut deixar clar que “el Grup Parlamentari Socialista ha defensat, defensa i defensarà els pactes successoris com a institució del Dret Civil de les Illes Balears”.

La diputada socialista ha criticat que “des que el projecte de Llei de Lluita Contra el Frau Fiscal va entrar al Congrés, alguns partits han volgut confondre de manera intencionada a la ciutadania, mentint de forma oportunista i fent demagògia barata en relació amb els pactes successoris”.

Per això, Truyols ha aclarit que “el que intenta la proposició de llei en la modificació de l’article 35 de l’IRPF i en l’exercici de les seves competències, no és més que trobar l’equilibri entre la justa aplicació dels pactes successoris i els seus beneficis fiscals i els possibles abusos que s’hagin pogut fer”.

Comments are closed