El PSIB-PSOE defensa que els Fons Europeus són una oportunitat única per dur a terme polítiques transformadores per aconseguir una transició ecològica

En el Dia Mundial contra el Canvi Climàtic, els Socialistes han anunciat que presentaran una moció a tots els Ajuntaments de les Illes per apostar de manera valenta implantar polítiques que aturin aquest desastre  natural

Els Socialistes de les Illes Balears han celebrat el Dia Mundial Contra el Canvi Climàtic, una commemoració instaurada per l’Organització de les Nacions Unides (ONU) a causa dels desastres naturals que està provocant en el nostre planeta l’escalfament global produït per l’activitat humana i la contaminació generada que ha accelerat aquest procés.

D’aquesta manera, defensam que els Fons Europeus de Recuperació són una oportunitat única per a dur a terme aquesta transformació en el nostre país en els cinc anys vinents. Tal com sempre ha defensat el PSOE, una part important d’aquests fons està destinada a la transició ecològica i la totalitat d’aquests està condicionada a què no existeixi un deteriorament ambiental.

Per aquest motiu, els Socialistes presetarem mocions a tots els Ajuntaments de les Illes Balears per donar impuls a què els governs dels Estats apostin de manera valenta i decidida per implantar polítiques que aturin aquest desastre natural. A més a més, cal treballar per millorar les aspiracions i assegurar-nos de complir amb l’objectiu d’1,5 graus que estableix l’Acord de París i que implica un objectiu de descarbonització de l’economia per a 2050.

Els Socialistes hem renovat, cada vegada que tenim oportunitat de governar, la nostra ambició ecologista. Tant els governs de Pedro Sánchez com el de Francina Armengol han estat pioners en aprovar la Declaració d’Emergència Climàtica i Ambiental i en situar en el centre de l’acció de l’Executiu la lluita contra l’escalfament global.

En els dos àmbits també hem estat pioners en l’aprovació de la Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica i que es complementa amb l’Estratègia de Descarbonització a Llarg Termini 2025, el Pla Nacional d’Adaptació al Canvi Climàtic, l’Estratègia Espanyola d’Energia Circular i el Pla Nacional Integrat d’Energia i Clima.

Amb la cooperació del Govern Balear i Central, s’està fixant la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle en el conjunt de l’economia espanyola d’un mínim del 23% el 2030 i estam compromesos a assolir la neutralitat climàtica abans de 2050. S’han planificat les tasques de desmantellament de les instal·lacions vinculades a l’energia nuclear i fòssil i s’han seqüenciat mesures per a reduir els efectes negatius, propiciant sinergies entre transició energètica, diversificació de l’economia i noves oportunitats d’ocupació per no deixar ningú enrere.

Comments are closed