El PSIB-PSOE demana el màxim suport possible per aprovar els pressuposts més socials de la història, ja que “són els que la ciutadania de les Illes Balears necessita”

Sílvia Cano: ”El PP continua fent una oposició destructiva en presentar esmenes parcials per proposar que llevin dos milions d’euros a polítiques d’igualtat, diversitat i defensa dels drets LGTBI”

La portaveu adjunta del PSIB-PSOE, Sílvia Cano, ha defensat aquest divendres que els Pressupostos Generals de les Illes Balears per al 2022 “són els que les illes necessiten perquè són els més socials de la història i contribuiran a la reactivació econòmica i fer que la recuperació sigui justa i arribi a tothom”. Uns comptes que es debatran al Ple del Parlament la setmana que ve durant el 20, 21 i 22 de desembre.

Així, Cano ha declarat, després de la Junta de Portaveus, que “tindrem pressuposts aprovats per setè any consecutiu, en temps i forma, manifestant de nou la solidesa del Govern progressista president per Francina Armengol”, i hi ha afegit que “són uns comptes necessaris per enfortir la recuperació i consolidar l’estabilitat econòmica”.

“Els socialistes no podem més que aplaudir uns pressuposts que són els que les Illes Balears necessiten perquè destinen més recursos que mai a polítiques socials, ja que 7 de cada 10 euros aniran a salut, educació, serveis socials, ocupació i habitatge”, ha explicat la socialista. També,  ha posat en valor que per primera vegada els comptes incorporaran els 185 milions d’euros del factor d’insularitat i les primeres partides de 300 milions d’euros dels fons Next Generation.

A més a més, Cano ha insistit que “els comptes reforçaran el compromís del govern progressista amb la sanitat pública, amb un pressupost que, per primera vegada superarà els 2.000 milions d’euros i impulsaran la millora del model productiu i la sostenibilitat, amb més recursos que mai per a medi ambient, transició energètica, mobilitat, sector primari, recerca, comerç i indústria”.

Cano ha exposat que “hem estat capaços d’incorporar 183 esmenes de tots els grups polítics de la cambra, que milloren i enforteixen el pressupost final, excepte de la ultradreta, que ha preferit eludir les seves responsabilitats parlamentàries i no presentar cap esmena parcial”.

D’altra banda, la socialista ha lamentat que “el principal partit de l’oposició es torni a posar de perfil i no doni suport a uns pressuposts imprescindibles, ja que no hi ha estat durant cap moment de la pandèmia i ara tornaran a constatar que tampoc no hi seran per consolidar la recuperació econòmica”.

Cano ha expressat que “la realitat és la pitjor enemiga del Partit Popular, ja que han criticat al Govern de les Illes Balears just el dia en què s’han incorporat 60 efectius de la Comandància General de les Illes Balears que se sumen als 351 rastrejadors de la central covid.

Així, Cano ha subratllat que “amb les esmenes parcials hem vist un PP sense projecte, sense alternativa i sense idees, que llença esmenes a discreció i innecessàries, perquè esmenen coses que ja estan resoltes, i tot això per poder sortir i dir que n’han presentades més de 400 i que els grups de l’esquerra hem passat ‘el rodillo’”.

“Demostra que només saben fer oposició destructiva i que la seva única intenció és torpedinar l’acció de Govern sense presentar alternatives i diuen que fan feina ‘silenciosa’, i en això els hem de donar la raó perquè proposen llevar dos milions d’euros de polítiques d’igualtat, diversitat i defensa dels drets LGBTI”.

Finalment, Cano ha demanat al Partit Popular que “tornin de Madrid, que deixin de banda els argumentaris de Pablo Casado i que es posin a fer feina de veres per als ciutadans de les Illes Balears, igualment dimecres que ve esperam poder tenir aprovats els pressuposts que esperen els ciutadans i ciutadanes amb ells o sense ells”, ha conclòs Cano.

Comments are closed