El PSIB-PSOE demana els vots de tots els grups “a favor d’un decret valent, consensuat, ben valorat i decidit a erradicar el turisme d’excessos”

Sílvia Cano acusa el PP de cinisme per reclamar ara uns 75 milions d’euros de l’IVA “que Montoro ens havia de transferir el 2017 i es va quedar”

El pròxim ple del Parlament debatrà sobre si convalidar o no el decret llei contra el turisme d’excessos, segons ha acordat la Junta de Portaveus de la cambra autonòmica. És per això que la portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, ha demanat el vot a favor de la resta de formacions polítiques a la normativa, incidint especialment en què “el PP, qui diu estar preocupat pel turisme, s’hauria de sumar al decret perquè es pugui tramitar amb la màxima celeritat possible”.

Cano ha defensat que és un decret “valent i decidit per erradicar el turisme d’excessos, millorar la convivència i una aposta clara per la qualitat en el nostre model turístic”.

A més a més, la portaveu socialista ha recordat que amb aquesta normativa “donam compliment als Acords de Bellver amb un decret que ha estat consensuat i valorat positivament a nivell internacional pel sector, com hem vist a FITUR”.

Ara, Cano ha defensat que es convalidi la setmana que ve “de manera que tothom pugui adaptar-se i a l’inici de la temporada turística tots els afectats puguin fer les seves previsions i adaptacions”.

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista també ha fet referència als 75 milions d’euros en concepte d’IVA que el Govern d’Espanya deu a les Illes Balears, criticant que “són uns recursos que el ministre Montoro no ens va transferir el 2017 per un canvi en la mensualitat de l’IVA que es va treure de la màniga i del qual ara en pagam les conseqüències”, per la qual cosa ha acusat a PP i Ciutadans de “cínics i hipòcrites”.

En aquest sentit, Cano ha insistit en què aquests 75 milions estaven contemplats als Pressuposts Generals de l’Estat que PP i C’s van votar en contra, de la mateixa manera que ha recordat que “PP i C’s van evitar al Senat ampliar el marge del límit de dèficit de les autonomies, la qual cosa permetia Brussel·les i suposava 65 milions d’euros extres per a Balears”.

En qualsevol cas, la socialista ha avançat que “continuarem reclamant aquests doblers que ens pertoquen i esgotarem la via política per aconseguir-los sense descartar-ne d’altres”.

Comments are closed