El PSIB-PSOE demana habilitar els mecanismes jurídics necessaris per a desbloquejar de forma immediata els 177 milions pendents del sistema de finançament

Els socialistes inicien el curs polític “amb la responsabilitat de ser la primera força política de les illes” i amb l’objectiu d’aconseguir unes illes més sostenibles “en l’àmbit social, econòmic i ambiental”

El PSIB-PSOE ha reunit a la Comissió Executiva per analitzar la situació política actual i marcar el full de ruta del curs polític que comença “amb ganes, il·lusió i més força que mai, per primera vegada com a primera força política de les illes i també com a força política més important a l’Estat”.

Així ho ha explicat el portaveu socialista, Iago Negueruela, qui ha avançat que el nou curs “ha de servir per aprofundir en els grans objectius de legislatura, com són reforçar l’Estat del Benestar, consolidar les polítiques iniciades la passada legislatura, aprofundir en el creixement econòmic i que aquest sigui més inclusiu i arribi a tothom, seguir millorant les condicions laborals dels treballadors i treballadores, accentuar les polítiques ambientals i de lluita contra el canvi climàtic i reivindicar el que sigui just per a les illes davant Europa i Madrid”.

En definitiva, tal com ha exposat Negueruela, “materialitzar una aposta per unes illes més sostenibles en l’àmbit social, econòmic i ambiental, amb un pacte més fort, estable, cohesionat i capaç de donar resposta als reptes de la ciutadania, front una dreta que no té projecte i que de cada vegada més necessita a l’ultradreta”.

La Comissió Executiva també ha aprovat una resolució per demanar a l’Estat “que habiliti els mecanismes jurídics necessaris per a desbloquejar de forma immediata la transferència de l’Estat a Balears dels 177 milions d’euros corresponents al sistema de finançament del 2019”.

La secretària de Política Autonòmica del PSIB-PSOE, María José Camps, ha explicat la resolució política defensant que “és imprescindible que es compleixi el sistema de finançament en la seva literalitat i que es transfereixin aquests recursos que corresponen a les nostres illes”, si bé ha remarcat que corresponen a un sistema de finançament “obsolet que requereix d’una reforma urgent”.

Per això, Camps ha apuntat que “és absolutament necessari que el Govern d’Espanya trobi una sortida legal per a poder rebre aquests recursos”, afegint altres mesures com “la modificació a l’alça del límit de dèficit de 2019 per a les comunitats autònomes”.

De fet, la proposta també demana que s’investeixi a Pedro Sánchez com a president del Govern d’Espanya, de manera que “puguem tenir un Govern en plenes funcions per afrontar els reptes pendents del conjunt de l’Estat i també de les comunitats autònomes, com el cas de Balears”.

Finalment, Camps ha defensat que “amb aquesta resolució aprofitam una vegada més per demanar la flexibilització de la regla de despesa per a les entitats locals sanejades, i que disposen de romanent provinent de superàvits en els seus comptes bancaris, perquè puguin realitzar inversions, prestació de serveis i contractació de personal”.

El PSIB-PSOE també ha iniciat el curs polític en l’àmbit municipal, amb una reunió amb els batles i batlesses socialistes i amb els membres dels equips de govern municipals dels quals també en forma part el Partit Socialista. La trobada s’ha celebrat avui migdia i ha estat liderada per la secretària general, Francina Armengol.

En l’àmbit parlamentari, el PSIB-PSOE definirà demà la seva estratègia política de cara al nou període de sessions que comença amb la celebració de les primeres jornades parlamentàries de la legislatura.

Comments are closed