El PSIB-PSOE encoratja a totes les parts a “trobar alternatives perquè els ciutadans puguin disposar dels recursos dels ajuntaments com més aviat millor”

Pere Joan Pons: “Hem demanat al Congrés una Comissió d’Investigació sobre l’operació Kitchen perquè el PP va convertir el Ministeri de l’Interior en una màquina d’espionatge a favor del mateix PP”

El diputat del PSIB-PSOE al Congrés, Pere Joan Pons, ha fet una valoració de la derogació del decret dels romanents i superàvits municipals, expressant que “el primer que s’ha de fer ara és encoratjar a tothom a trobar alternatives perquè els ciutadans puguin disposar d’aquests recursos com més aviat millor”.

Pons ha fet un reconeixement als batles i batlesses de Balears per la gran feina que fan dia a dia en favor dels seus ciutadans, i també al Ministeri d’Hisenda i a la FEMP, “per trobar solucions en moments d’una emergència extrema”.

Malgrat tot, el diputat socialista ha reconegut que “avui els batles de les illes han dormit pitjor després de la derogació d’aquest decret, perquè es trobaran dificultats a l’hora d’elaborar els seus pressuposts”. En concret, Pons ha parlat de Calvià, municipi que “deixarà de rebre 12,6 milions d’euros d’octubre a abril que servirien per donar serveis i prestacions i ajudar a la gent més vulnerable, als quals s’han de sumar els 36 milions d’euros de superàvit que haurien recuperat en 9 anys”.

Un altre exemple explicat per Pons és el d’Algaida, que no podrà fer servir 2,5 milions d’euros de romanent més 875.000 euros extraordinaris en ajudes. “Estam parlant que havíem posat damunt la taula una flexibilització de la Llei Montoro de facto, amb una solució d’emergència en un moment complicat i que no ha estat possible, per la qual cosa encoratjam ara a tothom a trobar solucions i consensos a través de les fórmules que es puguin cercar, com els Pressuposts Generals de l’Estat”.

Malgrat tot, Pons ha lamentat la falta de voluntat d’arribar a acords per part de l’oposició, ja que “es va donar l’oportunitat de tramitar el decret com a projecte de llei i així i tot van votar en contra”.

Eutanàsia i operació Kitchen

D’altra banda, el diputat del PSIB-PSOE ha expressat la seva satisfacció perquè aquesta setmana “hem donat una passa més en la regulació de l’eutanàsia amb el rebuig de les esmenes a la totalitat presentades per PP i Vox”.

Pons ha recordat que es tracta “d’una de les lleis que els socialistes volem avançar més ràpidament i esperam que es pugui tramitar aviat i entrar en vigor els pròxims mesos, tot i els intents de l’oposició de retardar-la al màxim”.

El diputat socialista ha recordat que estam parlant “d’un dret fonamental. Com és el dret a morir dignament”, i que “des del PSIB-PSOE sempre hem estat molt implicats en aquesta regulació, per la qual cosa estam molt satisfets per aquesta passa endavant”.

Finalment, Pons ha anunciat que el Grup Parlamentari Socialista ha demanat una Comissió d’Investigació sobre l’operació Kitchen al Congrés, “un cas d’espionatge de l’Estat des del Ministeri de l’Interior amb el qual el PP va convertir el ministeri en una màquina d’espiar per afavorir al mateix partit”.

Per això, el diputat socialista considera que aquesta Comissió d’Investigació és “una bona oportunitat perquè el PP es pugui explicar i estam convençuts que tant Pablo Casado com Mariano Rajoy donaran les explicacions pertinents, ja que seran demanats a declarar a la comissió”.

Pons ha criticat que “pensàvem que després de la moció de censura el PP havia de seguir un procés de regeneració però veim que els costa que siguin transparents i donar explicacions, per la qual cosa demanam aquesta comissió d’investigació”.

Comments are closed