Sílvia Cano: “Avui no perd el Govern d’Espanya, perden els ciutadans de Balears que continuaran sense disposar dels estalvis dels seus ajuntaments”

El Parlament de les Illes Balears reprendrà l’activitat la pròxima setmana, segons s’ha acordat per unanimitat a la Junta de Portaveus

La Junta de Portaveus del Parlament de les Illes Balears ha acordat per unanimitat reprendre la setmana que ve l’activitat parlamentària, un fet que la portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, ha valorat positivament perquè “si tota la societat normalitza la situació actual, amb els nins tornant a l’escola i la gent anant als seus llocs de feina, els diputats i les diputades també hem d’estar en aquesta cambra treballant”.

Per això, dimarts que ve hi haurà plenari amb un ordre del dia que decidirà una pròxima Junta de Portaveus. En qualsevol cas, Cano ha explicat que “ens hem dotat de les regles del joc per continuar l’activitat parlamentària de forma segura i com funcionar en cas que hi hagi diputats en aïllament o confinament”.

D’altra banda, la portaveu parlamentària socialista ha valorat negativament la derogació al Congrés del decret llei sobre els romanents i superàvits dels ajuntaments, assegurant que “avui no ha perdut ni el Govern d’Espanya ni el Partit Socialista, sinó els ciutadans i les ciutadanes de Balears, perquè tenien la possibilitat que s’incorporassin molts recursos per sortir d’una situació molt dramàtica i per activar la recuperació econòmica”.

En concret, Cano ha lamentat que “ens perdem poder disposar dels superàvits del 2018 i el 2019, estar exempts de la regla de despesa, disposar de 300 milions d’euros per a ajuntaments i Consells en tres anys o accedir a un fons no reemborsable de 5.000 milions d’euros”.

Per això, la portaveu socialista ha qualificat de “cinisme absolut” que “el partit que ens ha ficat en aquest problema ara s’alegri de la situació actual, quan s’havia trobat a la fi una forma jurídicament legal per donar resposta als ajuntaments i que aquests poguessin fer servir els seus estalvis”.

Finalment, Cano ha insistit en què “quan els recursos dels ajuntaments estaven immobilitzats als bancs al PP li semblava fantàstic, mentre que ara que es podien posar a disposició de la gent voten que no i queden molt contents”.

Recursos addicionals

Comments are closed