El PSIB-PSOE es mostra satisfet amb la feina feta per solucionar els problemes reals de la gent que ha duit a terme al Parlament mentre que al PP “ni hi ha estat, ni se l’espera”

Pilar Costa ha fet balanç del període de sessions de la cambra autonòmica i ha lamentat que el PP hagi optat per “una oposició destructiva i alarmista” i que no s’hagin sumat al Pacte de Reactivació

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha  fet balanç del període de sessions al Parlament i ha assegurat que “els socialistes estam satisfets de la feina feta per millorar la salut, avançar en la vacunació i garantir la reactivació econòmica de les Illes Balears”, a més “d’haver donat suport al Govern en la gestió de la crisi sanitària”.

D’aquesta manera, Costa ha expressat que un dels objectius que es van marcar els socialistes a l’inici del període de sessions va ser la gestió de la pandèmia. Així, Costa ha exposat que “les Balears ens hem situat com una de les regions d’Europa més segures, amb menor incidència epidemiològica i amb menys mortalitat per la COVID-19”.

Pel que fa al procés de vacunació, el segon objectiu dels socialistes, la portaveu ha aprofitat per agrair la feina que estan duent a terme els sanitaris. “No podem fer més que alabar l’excepcional feina dels nostres sanitaris entregats en cos i ànima en aquesta feina de vacunació massiva i a Salut per un procés de vacunació que està sent modèlic”, ha expressat la socialista.

A més a més, Costa ha destacat que “hem batut un nou rècord de dosis administrades en un sol dia, amb més de 16.000; aquest mes arribaran més de 400.000, que farà que prop de la meitat de la població diana ja estigui vacunada; i a partir d’aquesta setmana es podran inocular 20.000 dosis diàries”. “Tot i això confirma que la vacunació agafa ritme de creuer i ho demostra que Balears sigui la primera Comunitat autònoma en vacunar la franja d’edat dels 35 als 39 anys”.

El tercer objectiu és la recuperació econòmica que segons ha afirmat la socialista “veiem que és un fet amb l’increment de les connexions i l’obertura de cada vegada més establiments i negocis”. També, ha incidit que “s’ha fet costat als treballadors, a les famílies, a les empreses i autònoms tal com vàrem dir que faríem per no deixar ningú enrere”.

Costa ha recordat l’escut social que s’ha posat a disposició de la ciutadania mitjançant mesures com els ERTO, les prestacions per als fixos discontinus, les bonificacions per a les empreses, les prestacions per als autònoms i, també, les ajudes directes de 855 milions d’euros que es poden sol·licitar des d’avui i fins el 28 de juny.

D’altra banda, la portaveu socialista ha lamentat que “tot això s’hagi aconseguit sense el suport del Partit Popular que ni hi ha estat, ni hi és,  ni se l’espera”. Costa ha assegurat que els populars “estan centrats en les seves qüestions internes i batalles contra enemics imaginaris des de Madrid com vàrem veure ahir a la manifestació de Colón que es va centrar més a veure qui era el líder del PP si Pablo Casado o Isabel Díaz Ayuso”.

Finalment, Costa ha expressat que “és una llàstima que el PP hagi optat aquest temps per una oposició destructiva i alarmista i que no s’hagi sumat al Pacte de Reactivació per ser útil de veres per als ciutadans de Balears”. No obstant això, Costa ha insistit que “els socialistes els hi estenem la mà perquè totes les mesures tinguin el màxim consens possible”.

Comments are closed