El PSIB-PSOE exigeix a la Federació Balear de Futbol el seu vot en contra a la continuïtat de Rubiales i el compromís amb els drets de les dones

Per al Partit Socialista el futbol i l’esport han de ser un espai d’igualtat, respecte, tolerància i diversitat, un espai segur on les dones puguin desenvolupar la seva activitat esportiva en igualtat i sense por a patir agressions masclistes.

El PSIB-PSOE ha exigit a la Federació Balear de Futbol el seu vot en contra a la continuïtat del president de la Real Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, per la seva agressió masclista a una jugadora de la selecció femenina de futbol.

La federació balear participarà demà de l’assemblea convocada per la RFEF per valorar la continuïtat de Rubiales, per la qual cosa la diputada socialista Mercedes Garrido ha exigit que “la federació balear es comprometi clarament amb els drets de les dones i que es pronunciin sense mitges tintes en contra del masclisme, i la millor manera de fer-ho és votant en contra del president de la RFEF i no donant suport a unes actuacions que no es poden tornar a repetir”.

De fet, Garrido ha exigit al conseller de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauzá, que també demani a la federació balear de futbol el seu pronunciament en contra de Rubiales.

Per a la socialista, el futbol i l’esport han de ser “un espai d’igualtat, respecte, tolerància i diversitat, un espai segur on les dones puguin desenvolupar la seva activitat esportiva en igualtat i sense por a patir agressions masclistes”.

A més a més, Garrido ha recordat que la lluita contra el masclisme “és una responsabilitat de tots i totes com a societat i l’hem d’incorporar a cada acció de la nostra vida quotidiana, per la qual cosa no podem deixar passar una acció com la del senyor Rubiales perquè lamentablement és un exemple que han vist milers de joves per la televisió i han de tenir clar que així no s’han de comportar”.

Finalment, la diputada socialista ha destacat la necessitat de “responsabilitzar l’agressor i que les seves accions tenguin conseqüències dures, i no responsabilitzar a la víctima, i aquestes conseqüències passen pel rebuig majoritari de les federacions autonòmiques a Rubiales, per la qual cosa exigim a la federació balear que es comprometi amb els drets de les dones i amb un futbol en color i no en blanc i negre”.

Amb tot, Garrido ha reiterat l’enhorabona del PSIB-PSOE a les campiones del món per la seva gran gesta esportiva aconseguint el mundial de futbol femení, en especial a les mallorquines Cata Coll i Mariona Caldentey.

Comments are closed