El PSIB-PSOE expressa la seva satisfacció per la presa en consideració de la “Llei Zerolo”, per lluitar contra qualsevol mena d’odi o discriminació

Pere Joan Pons: “La proposta és erradicar, sancionar i reparar a les víctimes de qualsevol menyspreu o discriminació, intentant combinar l’enfocament preventiu amb l’enfocament reparador”.

El diputat del PSIB-PSOE al Congrés, Pere Joan Pons, ha expressat la seva satisfacció perquè el Congrés ha pres en consideració la “Llei Zerolo”, una nova llei amb la qual “lluitam per una societat igualitària en la qual tothom pugui viure sense cap mena de menyspreu, odi o discriminació”.

Pons ha explicat que aquesta normativa pretén “lluitar contra la discriminació, la xenofòbia, el racisme i l’odi i reforçar la diversitat,  la igualtat i la pluralitat de la nostra societat”, partint de l’exemple de Pedro Zerolo, “el nostre enyorat company qui va impulsar aquesta llei i a qui retem homenatge també duent a debat i aprovació una llei que forma part del seu llegat”.

En concret, la llei es basa en dos principis fonamentals, com són el dret al respecte a la dignitat de la persona i el dret a la igualtat de tracte, amb la qual cosa “avançam cap a la meta d’aconseguir una societat més igual i més justa”, ha defensat el diputat socialista.

A més a més, Pons ha explicat que la llei neix amb la vocació de convertir-se en el mínim comú normatiu que contengui les definicions fonamentals del dret antidiscriminatori espanyol i, al mateix temps, inclogui les seves garanties bàsiques des d’una protecció real i efectiva a les víctimes. Per això, la proposta és “erradicar, sancionar i reparar a les víctimes, intentant combinar l’enfocament preventiu amb l’enfocament reparador”.

Amb tot plegat, Pons espera que la tramitació parlamentària que ara s’iniciarà serveixi per enriquir la llei que implicarà que “ningú pugui ser discriminat per raons de naixement, origen, ètnic, religiós, convicció i opinió, edat, discapacitat, orientació i identitat sexual o expressió de gènere, malaltia, situació socioeconòmica o qualsevol altra condició o circumstància personal o social”.

Finalment, el diputat del PSIB-PSOE al Congrés ha recordat que “malgrat la pandèmia, des del Grup Parlamentari Socialista seguim impulsant nous drets i llibertats que han estat massa temps sense abordar-se: la regulació de l’eutanàsia ja és una realitat i aviat ho serà aquesta Llei per a la Igualtat de Tracte i la No Discriminació”.

Comments are closed