El PSIB-PSOE lamenta que el Partit Popular votàs no, conjuntament amb VOX, a tota la Llei d’Educació, fins i tot a les seves esmenes

Pilar Costa: ”El vot en contra del PP sona més a ‘pataleta’ o a ‘enrabiada’, ja que per no poder arribar a un acord concret, varen optar per dir no a tota la Llei d’Educació”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha lamentat que el Partit Popular hagi votat en contra de tota la Llei d’Educació, fins i tot, les gairebé 70 esmenes proposades pel Partit Popular; i que, a més a més, ho hagi fet conjuntament amb el partit de la ultradreta VOX. Unes declaracions que ha fet la portaveu després de la Junta de Portaveus del Parlament de les Illes Balears.

D’aquesta manera, la socialista Costa ha expressat que “el vot en contra del Partit Popular a la Llei d’Educació sona més a una ‘pataleta’ o a una ‘rabieta’, ja que per no arribar a un acord concret d’un articulat amb relació al model lingüístic, varen optar per dir no a tota la Llei d’Educació”.

Costa ha criticat “la deriva que està agafant el Partit Popular cap a la ultradreta i que fan que sigui el partit del no a tot i d’anar en contra de tot”. Així mateix, la socialista hi ha afegit que “la llei ha estat dialogada i consensuada amb la majoria dels grups parlamentaris i amb la comunitat educativa, per tant, el PP està deixant clar que va dir no a la llei únicament perquè va tenir una ‘rabieta’”.

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista ha incidit que “el Partit Popular està dient que no a fer de l’educació 0-3 una etapa educativa, a ampliar l’FP, a més autonomia als centres i a obtenir més finançament aconseguint el 5% del PIB en 8 anys”. “Ha dit que no a tot això, per un article sobre el model lingüístic que farà que sigui sent el mateix que teníem fins ara a Balears i que ve del decret de mínims que el PP va aprovar”, ha recordat Costa.

“Una vegada més hem de lamentar que el PP aposti per la confrontació, però als socialistes no ens hi trobaran”, i hi ha afegit que “aquest país i aquesta comunitat necessita una oposició forta sense cap sospita de corrupció i necessitam que els partits polítics estiguin allunyats de la corrupció, ja que a Balears hem tingut massa exemples de pràctiques corruptes fins al punt que un president del Govern entràs a la presó”.

Convalidació del decret llei de la Llei Turística

Pel que fa altres assumptes que es tractaran al Ple del Parlament la pròxima setmana, Costa ha volgut fer menció a la convalidació del decret llei de la Llei de Turisme i ha aprofitat per dir que “els socialistes donarem suport a aquest decret llei que parla de sostenibilitat social i territorial, de circularitat i de modernització”.

També, ha subratllat que “el decret llei turístic parla de quin model turístic volem per a les nostres Illes i el Partit Popular s’ha de posicionar si vol més quantitat o més qualitat, si vol créixer il·limitadament o vol créixer de manera sostenible”.

Finalment, Costa ha recordat que “el Partit Popular abans de l’aprovació del decret admitia que havíem d’aturar de créixer en places turístiques a Balears, però després, la senyora Prohens sortia a dir que si governaven, derogarien aquesta normativa”, i hi ha afegit que “una mostra més que el Partit Popular no hi és ni en l’Educació ni en com volem que sigui el model turístic de les nostres Illes”.

Comments are closed