El PSIB-PSOE oferirà solucions a la ciutadania mentre el PP i Vox provoquen “un espectacle sense precedents en 6 mesos de desgovern”

El Grup Parlamentari Socialista ha registrat una llei per regular l’entrada de vehicles a l’illa d’Eivissa, amb el mateix text que va aprovar el Consell Insular la passada legislatura

El Grup Parlamentari Socialista ha celebrat avui les jornades parlamentàries per definir l’estratègia de cara al pròxim període de sessions parlamentàries, en un dia de feina dirigit per la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol.

Precisament, el nou curs polític comença sense president al Parlament, davant la qual cosa el portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha advertit que amb el pacte PP i Vox “en 6 mesos és tot un desgavell”.

Negueruela ha explicat que “les Illes Balears no es mereixen el comportament de la presidenta Prohens, amb un president de Formentera que no sabem on és, amb Menorca sense pressuposts i amb un Parlament sense president”.

En aquest sentit, el portaveu socialista ha criticat que “en sis mesos hem tengut un sostre de despesa tombat, les principals lleis del Govern són un nyap amb errades tècniques enormes i un vicepresident que va contractar un amic que serà jutjat per agressió sexual”. Tot plegat, per a Negueruela, és “un espectacle en sis mesos de desgovern que crea una crisi institucional sense precedents, amb un grup parlamentari que cessa a la presidenta del seu partit”.

El socialista ha expressat la seva preocupació perquè “Prohens ha entregat totes les seves polítiques a la ultradreta i ara mateix no sabem quantes ultradretes hi ha”.

Així les coses, el portaveu parlamentari socialista ha reivindicat que “mentre el curs parlamentari ha esclatat una vegada més pels socis de Prohens, nosaltres plantejam solucions”. En concret, Negueruela ha posat el focus en la compareixença del conseller Vera prevista per a la setmana que ve, en la qual ha d’explicar com aplicarà la segregació lingüística, i en la llei òmnibus que prepara el Govern i que suposarà una desregulació preocupant.

A més a més, el període de sessions, començarà amb l’aprovació de la Llei del Taxi, proposada pel Grup Parlamentari Socialista, a la qual se sumarà la registrada avui pels socialistes per regular l’entrada de vehicles a l’illa d’Eivissa, perquè “el Partit Socialista és un partit de govern, seriós, que parla amb els principals sectors d’activitat i que parla amb la ciutadania”.

Per part seva, el secretari general dels Socialistes d’Eivissa i portaveu al Consell de l’illa, Josep Marí Ribas, ha avançat que la proposta legislativa socialista per regular l’entrada de vehicles a Eivissa “és la mateixa que el Consell Insular va enviar per a la seva aprovació a finals de la passada legislatura”.

Precisament, Marí Ribas ha lamentat que “el PP va anunciar el 2019 que faria aquesta llei i va esperar que faltés mes i mig per acabar la legislatura per registrar-la i poder dir que el govern progressista no ho permetia”. En qualsevol cas, “després del canvi de govern no s’ha tornat a parlar d’aquest tema, i no sabem de cap iniciativa del Consell d’Eivissa, del Govern ni del PP en la qual s’hagi posat damunt la taula la limitació de vehicles”.

Per tot plegat, “plantejam aquesta iniciativa per habilitar al Consell d’Eivissa a implantar aquesta limitació a l’entrada de vehicles”. Serà després, una vegada aprovada la llei, quan la institució insular haurà de definir el nombre de vehicles que poden entrar a l’illa, el tipus de vehicles que s’han de restringir o la temporalitat de la restricció.

Marí Ribas ha justificat la necessitat d’aquesta llei en què “a Eivissa ha augmentat moltíssim el parc de vehicles, multiplicant-se per 2,5, la qual cosa crea una sensació de saturació de la qual la gent fa temps que reclama que s’hi posi remei, i ara és el moment de fer-ho”.

Comments are closed