El PSIB-PSOE reclama al plenari de la FEMP la flexibilització de la regla de despesa per als ajuntaments sanejats

Rafel Ruiz, secretari de Política Municipal, ha defensat una esmena dels socialistes perquè es permeti als ajuntaments sense deutes invertir el superàvit

Una nombrosa delegació dels socialistes de les Illes Balears participa avui a Madrid en el XII Plenari de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), la trobada que reuneix més de mil batles i batlesses de tot l’Estat per traçar el full de ruta municipal per als propers quatre anys, centrat aquesta legislatura en dos grans reptes: d’una banda l’Agenda 2030 i, de l’altra, i la qüestió del finançament municipal.

En aquest sentit, els socialistes insisteixen a reclamar la flexibilització de la regla de despesa per als ajuntaments, coneguda com a la Llei Montoro, “perquè com a administracions més properes a la gent”, la tasca dels ajuntaments és “donar servei la millor resposta possible” als ciutadans i ciutadans “amb els doblers que els consistoris recaptam i que tenim limitat de manera injusta”.

Així ho ha expressat el secretari de Política Municipal i batle d’Eivissa, Rafel Ruiz, durant la defensa d’una esmena presentada pels socialistes en la comissió de Governs Locals per adaptar l’aplicació de l’estabilitat pressupostària a les entitats locals amb comptes sanejats.

Ruiz, en aquest sentit, ha recordat que el pressupost al quan no poden accedir els ajuntaments de les Illes Balears ja ascendeix a més de 500 milions d’euros i ha insistit en què aquesta llei “no té cap sentit” i que, per això,  “seguirem reclamant poder disposar d’aquests milions” governi qui governi.

En els mateixos termes s’ha expressat José Hila, batle de Palma, qui precisament ha estat elegit president d’aquesta comissió de treball. “Demanam que es flexibilitzi la regla de despesa i que el superàvit es pugui invertir com decideixin els ajuntaments”, ha argumentat Hila, qui ha conclòs que només així “podrem tenir millors serveis públics i millorar la vida de la gent”.

Primera força municipalista

Els socialistes han arribat a aquesta trobada d’entitats locals, per primera vegada, com a primera força municipal de les Illes Balears, fruit de la victòria electoral històrica del 26 de maig, que ha fet possible que 3 de cada 4 ciutadans de les Illes Balears siguin governats pels socialistes en aquesta legislatura.

Entre la delegació socialista han viatjat Catalina Cladera i Susana Mora, presidentes dels consells insulars de Mallorca i Menorca, respectivament. Les dues han coincidit en descriure com a “importantíssim” el paper de la FEMP en la defensa dels interessos de les entitats locals i per treballar de manera conjunta “per la millora del finançament dels municipis i poder potenciar els estalvis que tenen acumulats”.

A més de Cladera, Mora Ruiz i Hila, han format part de la delegació socialista el batle d’Inca, Virgili Moreno; el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez; la batlessa de Son Servera, Natàlia Troya; el batle de Sant Josep, Josep Marí Ribas; la batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet; el batle de Marratxí, Miquel Cabot; la batlessa d’Alcúdia, Bàrbara Rebassa; el batle de Maó, Héctor Pons; el secretari general de l’Agrupació Socialista Insular de Formentera, Rafa Ramírez, i la secretària d’organització del PSIB-PSOE, Silvana González.

Comments are closed