El PSIB-PSOE reivindica aquest 8M la lluita per acabar amb la bretxa salarial, la feminització de la pobresa, així com que les dones puguin decidir sobre la seva maternitat i la seva vida

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari, Silvia Cano, ha expressat que “refermam el nostre compromís amb el feminisme i deixam clar que no volem cap retrocés en qualsevol dels drets conquerits durant aquests anys”

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Silvia Cano, ha ressaltat que els i les socialistes se centraran aquest 8 de març, Dia Internacional de la Dona, a “la lluita per acabar amb la bretxa salarial, la feminització de la pobresa”, així com que “les dones puguin decidir sobre la seva maternitat i sobre tots els aspectes de la seva vida”. Unes declaracions que ha fet la socialista a la roda de premsa prèvia del Ple del Parlament de les Illes Balears.

D’aquesta manera, Cano ha exposat que “des del Grup Parlamentari Socialista i des del Partit Socialista ens sumam a totes les manifestacions convocades el 8 de març per a reivindicar els drets de les dones”. A més a més, la socialista ha indicat que “els i les socialistes refermam el nostre compromís amb el feminisme i deixam clar que no volem cap retrocés en qualsevol dels drets conquerits durant aquests anys”.

Cano ha posat en valor l’anunci del president del Govern d’Espanya i Secretari General del PSOE, Pedro Sánchez, sobre l’avantprojecte de llei de representació paritària de dones i homes en els òrgans de decisió i ha dit que “a Balears estam en l’avantguarda de la igualtat perquè el 2002 ja vàrem posar la paritat damunt la taula amb el Govern de Xisco Antich i vàrem aconseguir que fos una realitat”.

A més a més, la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista ha informat que aquest dimarts, abans de començar el Ple del Parlament es llegirà un manifest amb motiu del Dia Internacional de les Dones i ha lamentat que “no s’hagi pogut fer una Declaració Institucional perquè la ultradreta de la cambra no ha volgut signar el document”.

Balears com a garantia de transport

D’altra banda, la portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha valorat positivament l’anunci de la presidenta del Govern de les Illes Balears i Secretària General del PSIB-PSOE, Francina Armengol, sobre l’aposta per a la mobilitat sostenible i el transport públic col·lectiu, ja que “ampliarem la xarxa ferroviària a Mallorca amb l’ampliació del tramvia de Palma fins a Calvià, i del tren,  fins a Alcúdia i es Migjorn de Mallorca”.

Així mateix, Costa ha exposat que “els Socialistes demostram que som garantia de futur i de prosperitat per a la ciutadania d’aquestes illes i ho demostren els fets com que s’hagi aprovat per Consell de Govern tenir garantit el servei de taxis a l’estiu o que el transport a Mallorca sigui gratuït per als estudiants indefinidament”.

El PP amaga Vicent Marí, investigat per presumpta corrupció 

Pel que fa a altres assumptes, Costa ha recordat que “demà, 7 de març, havia d’anar a declarar el president del Consell d’Eivissa i diputat al Parlament de les Illes Balears, Vicent Marí, però va demanar ajornar la declaració per cinc dies després de les eleccions del 28 de maig”, i hi ha afegit “tot i haver expressat públicament que volia declarar ‘quan abans, millor’”.

“Veim com la senyora Prohens i el Partit Popular de les Illes Balears callen davant de les greus acusacions a Marí que està imputat per presumpte tràfic d’influències, coaccions i prevaricació”, ha incidit la socialista que també ha aprofitat per dir que “el Partit Popular no pot seguit amagant-se davant aquest escàndol de presumpta corrupció, ja que Marí està denunciant per la Fiscalia Anticorrupció de les Illes Balears”.

Ple del Parlament de les Illes Balears

Pel que fa al Ple, des del Grup Parlamentari Socialista debatrem i aprovarem les lleis de Cooperació per a la Transformació Global que ha estat consensuada amb tots els grups, a excepció de VOX, i la llei d’Àrees Municipals d’Impuls Comercial de les Balears.

La Llei de Cooperació per a la Transformació Global té com objectiu definir un nou model de cooperació de les Illes Balears a partir del debat obert i participatiu amb el sector i la ciutadania, així com incorporar nous agents i nous enfocaments que permetin crear noves aliances amb altres moviments socials i transversalitzar les polítiques de cooperació al desenvolupament.

Finalment, la Llei d’Àrees  Municipals d’Impuls Comercial de les Balears té com objectiu principal assentar les bases d’un nou model de gestió basat en la col·laboració públic-privada en àrees de concentració d’activitat comercial a carrers, barris o municipis.

Recursos addicionals

Comments are closed