El PSIB-PSOE reivindica el feminisme com a moviment polític i social a favor de les dones i contra la desigualtat

El Partit Socialista participarà en les mobilitzacions organitzades pel vuit de març

El PSIB-PSOE impulsarà mocions a les institucions de les Illes Balears amb motiu del Dia Internacional de les Dones per reivindicar el feminisme i avançar en els drets i llibertats de les dones i remoure les desigualtats que encara persisteixen a la nostra societat com són l’escletxa salarial, les condicions del mercat laboral, els sostres de vidre, la violència masclista, la violència sexual, els problemes de conciliació, usos dels temps, la corresponsabilitat, entre d’altres.

 

En aquest sentit, la moció referma el compromís comú del PSIB-PSOE de seguir treballant per donar resposta als problemes reals de les dones, ja que aquesta és la principal obligació, responsabilitat política i el treball constant del Partit Socialista. Aquesta moció s’ha presentat en una reunió encapçalada per la secretària d’Igualtat del PSIB-PSOE, Sílvia Cano, i les secretàries d’Igualtat insulars i municipals de Balears on han debatut els problemes socials de les dones i la participació envers els actes del 8M.

Cal recordar que el PSIB-PSOE ha promogut polítiques feministes com el Pacte contra les Violències Masclistes i les Taules de Coordinació a diferents municipis, potenciant la coeducació a les escoles, millorant els protocols sanitaris de detecció de les violències masclistes i a través del Pla Autonòmic de lluita contra l’explotació sexual de dones i nines i l’abordatge de la prostitució des d’un punt de vista abolicionista.

 

A més, s’ha d’incidir en les polítiques progressistes que han duit a terme les socialistes en aquesta legislatura com són la pujada del salari mínim interprofessional, la pujada de les pensions, la derogació de l’acomiadament per baixa per malaltia, així com que el permís de paternitat hagi passat a 12 setmanes. Per aquest motiu, des del Partit Socialista sempre ha defensat el vuit de març que ha de continuar fent feina per avançar en drets i llibertats de les dones i remoure desigualtats que encara persisteixen en la nostra societat.

Recursos addicionals

Comments are closed