El PSIB-PSOE se suma al gran pacte polític per a la recuperació econòmica i social de les Illes Balears proposat per la presidenta Armengol

Silvia Cano: “És el moment de donar certesa perquè els treballadors, les famílies i les empreses ens estan esperant”

El PSIB-PSOE se suma a la proposta del Govern de les Illes Balears de treballar en un gran pacte per a la recuperació econòmica i social de l’arxipèlag i insta la resta de forces parlamentàries a fer el mateix, atès que “és el moment de donar certesa i perquè treballadors, famílies i empreses ens estan esperant”.

Així ho ha explicat la portaveu parlamentària Sílvia Cano a la finalització de la reunió mantinguda al Consolat de la Mar amb la presidenta de l’executiu autonòmic, Francina Armengol.

Cano ha realçat la importància d’aquest gran acord com un mecanisme “fonamental” per pal·liar els efectes d’una crisi sanitària mundial que tendrà “efectes terribles sobre la nostra economia i la cohesió social” i que justament arriba en un moment en què “s’estava sortint de la crisi econòmica anterior, que va rompre les costures socials”.

Per als socialistes, ha destacat Cano, la prioritat màxima és ”reflotar les empreses i els treballadors” i que les línies de treball prioritàries són “la defensa de la justícia social, la solidaritat i el manteniment dels llocs de feina”.

Així mateix, Cano ha manifestat l’esperança dels socialistes en ser “capaços d’afinar en les inversions i polítiques que han de permetre un canvi en el model productiu i donar resposta a 200.000 treballadors del sector serveis que es troben una situació d’incertesa total”, una protecció a què ja s’han compromès Govern i patronals i sindicats majoritaris en l’acord social històric signat recentment.

 És per això que la portaveu confia que la resta de formacions se sumin a aquest gran acord amb “voluntats, capacitats i idees, i remant amb la resta de la societat civil i sectors productius, perquè la ciutadania no entendria que en una situació tan crítica en què molta gent ho passarà molt malament no ens posàssim d’acord”.

“És un moment històric que requereix unitat d’acció, que estem a l’altura i que deixem el partidisme i l’electoralisme”, ha conclòs Cano.

Comments are closed