Costa: “Entram en una nova etapa marcada per la recuperació econòmica i social i això és gràcies a la feina ben feta per part del Govern progressista”

La portaveu socialista en el Parlament ha criticat “la contradicció del PP”, que “diu que els consensos es practiquen però es tornen a negar a participar del Pacte de Reactivació”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha defensat en el Debat de Política General que “gràcies a la feina ben feta per part del Govern progressista, les Illes Balears entram en una nova etapa marcada per la recuperació econòmica i social”, com fan palès les dades d’ocupació, atur i turístiques dels darrers mesos.

“Hem superat el pitjor de la pandèmia, hem superat 2020 i estam recuperant 2021”, ha dit Costa, insistint en el fet que “avui parlen els resultats; la temporada d’estiu ha estat molt millor del que ens pensàvem i del que alguns vaticinaven”.

La socialista també ha reivindicat l’escut social posat en marxa pels governs progressistes, amb una “protecció sense precedents”, alhora que s’ha demanat “quines conseqüències hauria tengut per a les famílies que, en lloc de l’esquerra, hagués gestionat la crisi la dreta”.

“Hem donat un gir de 180 graus a tot el que va fer la dreta una dècada enrere”, ha ressaltat Costa, emfasitzant que “podem estar orgullosos que no s’hagi escatimat ni un euro dels que teníem en fer costat a qui més ha patit en aquesta crisi”.

No obstant això, la socialista ha reconegut que “encara queda feina per fer perquè la recuperació encara no ha arribat a tothom”, asseverant que “com en totes les crisis, les desigualtats s’incrementen i aquest és el gran repte que tenim per davant: que la recuperació sigui justa”.

Perquè això sigui així, la portaveu socialista ha reivindicat seguir fent feina units, com s’ha estat fent en el marc del Pacte de Reactivació, i ha lamentat que el principal partit de l’oposició hagi “tornat a perdre l’oportunitat de participar-hi”.

“El PP diu que vol consensuar, però es neguen a participar en el Pacte de Reactivació; és una contradicció”, ha dit Costa, convidant, de nou, al PP a “demostrar que els consensos es practiquen” i a signar el Pacte de Reactivació “encara que sigui 15 mesos després”.

“Facin un gir a la seva manera de fer oposició, deixin de banda l’estratègia de la confrontació, abandonin l’immobilisme partidista i, com altres partits de l’oposició en aquesta cambra, s’asseguin a treballar per apropar posicions i sumar esforços que redundin en benefici de tots i totes”, els ha convidat Costa.

Finalment, la portaveu socialista ha assumit els “reptes que tenim per davant”, com són l’emergència climàtica, l’accés a l’habitatge, la diversificació del model econòmic o el reforç dels serveis públics per no deixar ningú enrere, exposant que “els intentarem donar resposta de la manera més ràpida i eficient possible”.

Respecte d’això, la socialista ha posat de relleu que “els socialistes estam preparats per aprofitar l’oportunitat històrica que suposen aquests fons i per aportar idees, propostes i iniciatives per millorar la vida de la gent i contribuir a fer de les Balears un lloc millor on viure”.

El diputat per Formentera, Antonio Sanz, s’entrena al Parlament

D’altra banda, el parlamentari socialista Antonio Sanz, qui s’ha estrenat al Parlament després d’haver pres possessió -ahir- del càrrec com a diputat per Formentera de la coalició GxF – PSIB-PSOE – EUIB, també ha elogiat la capacitat del Govern de les Illes Balears per “aconseguir que un dels drets més bàsics que hem de garantir, la salut, estigui per sobre de tot”.

Sanz també ha destacat que aquesta fita hagi estat possible “sense oblidar que el nostre motor econòmic continuàs engegat, reactivant-se tot d’una que les condicions ho han permès”.

Finalment, el diputat socialista també ha reivindicat que la sortida de la crisi s’ha fet des del consens i el diàleg amb els agents socials, alhora que ha demanat que la recuperació econòmica “s’acompanyi de la sostenibilitat ambiental i social, amb els efectius necessaris per salvaguardar el nostre territori”.

Comments are closed