El PSIB-PSOE organitza la primera edició de l’Escola Feminista Aina Rado per formar i reflexionar sobre l’agenda feminista i les polítiques necessàries per impulsar-la

Comptarà amb la ponència de la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol,  la secretària general de l’FSM, Catalina Cladera, la portaveu d’Igualtat del PSOE al Congrés, Laura Berja, la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, a més d’expertes en feminisme del món acadèmic i sindical

La secretària d’Igualtat del PSIB-PSOE, Sílvia Cano, ha explicat aquest dijous les ponències de la primera edició de l’Escola Feminista Aina Rado que tindrà lloc aquest dissabte, 26 de març, a la UIB de Sa Riera de 9.30 a 13 hores. “L’Escola Feminista Aina Rado està oberta i és accessible a tothom, tant a la militància del partit com a tothom que vulgui a apropar-se per formar-se, reflexionar i continuar enfortint el projecte socialista i feminista”, ha exposat Cano.

La socialista ha incidit que “els i les socialistes pensam que fer una escola feminista és ara més important que mai perquè, després de 40 anys, la ultradreta torna a ser una amenaça per als drets i llibertats que les dones d’aquest país hem aconseguit”, i hi ha afegit que “només el Partit Socialista pot fer front al retrocés que suposa l’extrema dreta d’aquest país que ja està governat a les institucions de la mà del PP a Castella i Lleó arran del pacte de la vergonya”.

Així, Cano ha alertat que “el Partit Popular està fent seu el llenguatge de la ultradreta, un partit que nega rotundament la violència masclista, substituint el concepte de ‘violència de gènere’ pel terme ‘violència intrafamiliar’, i ha aprofitat per demanar a la presidenta del PP de Balears i, a més, la portaveu d’Igualtat del PP al Congrés, Marga Prohens, que “què li sembla que el seu partit hagi adoptat el llenguatge negacionista? Està disposta a pactar amb un partit que nega al violència masclista?

La socialista ha posat en valor que “fa 15 anys de la primera Llei d’Igualtat estatal que va fer justícia amb les dones i va suposar un avanç en les polítiques per a les dones incorporant el terme de democràcia paritària -a Balears vàrem ser pioners amb les llistes amb cremallera-, es va abordar la qüestió de la discriminació per raó de sexe, es va posar la lupa en els conceptes d’assajament sexual i molts més avenços que varen ser fonamentals i que hem de seguir desenvolupant”.

Cano ha subratllat que “només quan governa el Partit Socialista les dones surten guanyant en drets”, i hi ha afegit que “no estam dispostes a donar ni una passa enrere i seguirem avançant com ho estam fent amb la Reforma Laboral, amb la pujada de l’SMI, de les pensions, amb projectes d’avantguarda com el Pla de Conciliació de les Illes Balears, amb projectes abolicionistes que estam liderant amb altres comunitats autònomes, evitant la coacció de les dones que volen avortar en llibertat a les clíniques d’interrupció voluntària de l’embaràs, entre d’altres”.

Programació de l’Escola Feminista Aina Rado

La primera edició de l’Escola Feminista Aina Rado està estructurada en tres parts i compta amb la inauguració de la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, i amb la cloenda de la secretària general de la Federació Socialista de Mallorca, Catalina Cladera.

La primera és una ponència per reflexionar sobre els moments actuals en els quals vivim. Comptarem amb Esperança Bosch, psicòloga i directora del màster universitari en Polítiques d’Igualtat i Prevenció de la Violència de Gènere de la Universitat de les Illes Balears, cofundadora i portaveu del Lobby de Dones, referent intel·lectual del feminisme a Balears i a Espanya.

La segona és una taula rodona que tractarà sobre els avenços que hem fet en drets laborals i igualtat salarial, posant el focus en l’impacte que ha tingut i tindrà la recent aprovada reforma laboral sobre les dones. Hi participa la vicesecretària general i secretària de Polítiques Socials i Igualtat d’UGT de les Illes Balears, Xisca Garí, i la secretària d’Acció Sindical de CCOO de les Illes Balears, Virginia Abraham; amb la moderació de la directora General de Treball i Salut Laboral del Govern de les Illes Balears, Virginia Abraham.

Finalment, la tercera és una taula rodona on parlarem del feminisme des de les institucions, de com el BOIB i el BOE podem ser instruments revolucionaris per transformar la nostra realitat. Comptarem amb la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat del Govern, Mercedes Garrido, i la portaveu d’Igualtat del PSOE al Congrés dels Diputats, Laura Berja; amb la moderació de la secretària d’Igualtat de la FSM, Nati Francés.

Comments are closed