Iago Negueruela: “El sostre de despesa és el preu de vendre la pau educativa a canvi de tenir conformes als ultres”

El Grup Parlamentari Socialista ha votat en contra del límit de despesa per al 2024 perquè “és un altre bunyol del Govern amb el qual perd el sector educatiu i la societat en conjunt”.

El Grup Parlamentari Socialista ha votat en contra del sostre de despesa no financera per al 2024, perquè “és el preu de vendre la pau educativa a canvi de tenir conformes als ultres, un xec en blanc”. Així ho ha explicat el portaveu, Iago Negueruela, qui ha lamentat que aquest límit de despesa s’aprova per “satisfer els deliris dels seus socis a canvi de conservar el poder”.

D’aquesta manera, Negueruela ha recordat que el PSIB-PSOE va oferir el seu suport fins a 5 vegades al Govern per aprovar el sostre de despesa a canvi del rebuig del PP a la segregació lingüística, però “han dit que no a allò pactat des de fa dècades, a l’equilibri consensuat i normatiu que ens ha duit amb èxit fins aquí, optant per la segregació i per rompre tots els ponts amb la comunitat educativa”.

En aquest sentit, el portaveu socialista ha acusat el Govern de menystenir els sindicats i escollir “la pitjor de les vies, el camí que els conduirà al caos, al desastre, un camí que no saben a on els durà”. De fet, la comunitat educativa ha assistit al Parlament per seguir el debat polític, per la qual cosa Negueruela ha demanat al vicepresident que “els miri a la cara i els digui que són ells els que han de demanar disculpes per no voler entrar al Consolat de Mar, com ha dit aquest matí la consellera de Presidència”.

Negueruela ha reiterat el rebuig del Grup Parlamentari Socialista a la segregació lingüística, preu a pagar per l’aprovació del límit de despesa, perquè “les segregacions tenen com a base l’odi, la rancúnia, els prejudicis i el sentiment de superioritat moral”.

Una mesura que, tal com ha recordat el socialista, “va començar amb una Proposició no de llei de Vox i ha acabat amb un menyspreu total als vertaders protagonistes de qualsevol fet relacionat amb l’ensenyament, com és la comunitat educativa”.

Per això, Negueruela ha criticat que “mai en tan poc temps s’havien fet les coses tan malament, ficant el cavall de Troia al cor del sistema educatiu de les Balears, donant-los igual segregar fins als 8 anys en una primera fase sense explicar què faran després”.

Amb això, el portaveu parlamentari socialista ha advertit que “estam davant un altre bunyol del Govern, perquè aplicaran una segregació per llengua que no existia fins els 8 anys, perquè estan disposats a perpetrar un pla que fa volar pels aires els consensos mínims i perquè crea conflicte a cada centre educatiu de les illes, a més de discòrdia entre mares i pares i docents”.

Davant tot plegat, Negueruela ha conclòs que “amb aquest acord PP-Vox ha perdut el sector educatiu i la societat en conjunt, perquè han obert la porta a l’odi i a la intolerància”.

Finalment, el portaveu parlamentari socialista ha traslladat a la comunitat educativa la seva salutació i orgull, així com també la seva solidaritat amb el sindicat STEI per l’atac rebut contra la seva seu. “Vox apunta des de les institucions, el PP justifica i blanqueja, i els ultres executen, com veim a les manifestacions davant les nostres seus”.

Comments are closed