La protecció de les persones, del medi ambient, del territori i dels drets de ciutadania, prioritats del Grup Parlamentari Socialista per als pròxims mesos

Iago Negueruela ha avançat que el PSIB-PSOE proposarà solucions als principals problemes que té la ciutadania, amb força, amb ganes, amb il·lusió i amb una resposta coordinada i dirigida per la secretària general, Francina Armengol

El Grup Parlamentari Socialista ha celebrat avui les jornades parlamentàries per definir l’estratègia política interinstitucional de cara als pròxims mesos, amb una oposició constructiva, responsable i vigilant davant els retrocessos que suposen les polítiques de PP i Vox.

El portaveu, Iago Negueruela, ha avançat que “proposarem solucions als principals problemes que té la ciutadania, amb força, amb ganes, amb il·lusió i amb una resposta coordinada, amb una sola veu dirigida per la nostra secretària general, Francina Armengol, des de totes les institucions, perquè volem ser el canal de comunicació i l’altaveu de la ciutadania de les Illes Balears”.

Per als pròxims mesos, el portaveu parlamentari socialista ha proposat tres línies d’acció, com són la protecció de les persones, la protecció del territori i el medi ambient i la protecció dels drets.

En primer lloc, i davant una de les tornades a l’escola més cares per la pujada de la inflació, dels carburants i la guerra d’Ucraïna, “presentarem mesures per al pròxim hivern, perquè volem saber si el Govern mantindrà solucions com la gratuïtat de les matrícules universitàries, les ajudes per a les activitats extraescolars que beneficiaven a moltíssimes famílies, o les ajudes extraordinàries per als fixos discontinus en atur”.

En aquest sentit, Negueruela també ha apostat per mantenir la gratuïtat del transport públic. “Volem que el Govern expliqui quin serà el marc de protecció per als pròxims mesos amb un plantejament d’escut social on el Partit Socialista vol un acord ample i constructiu”.

Els socialistes també defensaran mesures que afavoreixin millor qualitat de vida, especialment per als treballadors i les treballadores, amb propostes que impliquin el desenvolupament dels acords laborals assolits amb l’anterior govern progressista, que s’examinin les càrregues de feina de les cambreres de pis i que això s’estengui a altres parts del mateix sector.

En segon lloc, el Grup Parlamentari Socialista apostarà per la protecció del territori i el medi ambient, davant un “Govern depredador amb el qual on fins ara hi havia una moratòria per suprimir places turístiques ara s’aposta pel creixement de places, i on fins ara hi havia una limitació a l’arribada de creuers ara volen més creuers”, ha defensat Negueruela.

Per al portaveu socialista, “protegir el medi ambient és protegir a la ciutadania, i no és possible parlar de sostenibilitat i que a la vegada arribin més creuers, és anar al contrari del que fa la Unió Europea i els països més importants del nostre entorn”.

El tercer cavall de batalla dels socialistes serà la protecció dels drets de ciutadania, amb especial atenció a la memòria democràtica i els drets de les dones i de les persones LGTBI.

D’altra banda, Negueruela també ha criticat que el Govern “no ha començat bé la legislatura, estant absent en moments rellevants com la turbonada de la setmana passada, amb les conselleries de vacances i sense explicar les línies d’actuació de cada una d’elles”.

En concret, el portaveu parlamentari socialista s’ha referit a la Llei d’Habitatge estatal, la qual és constitucional segons el Consell Consultiu, al contrari del que defensa el Govern, per la qual cosa Negueruela ha conclòs que “no volen controlar l’increment del preu del lloguer, no volen potenciar la construcció de més habitatge públic, ni donar més incentius als petits propietaris, sinó que volen donar més llibertat als especuladors”.

Finalment, Negueruela ha reiterat el compromís clar i actiu del Partit Socialista amb la llengua pròpia, lamentant que el PP “crea problemes allà on no n’hi havia, eliminant el català com a requisit en la nostra sanitat pública i sense dir clarament si ho farà en la resta d’àmbits de l’administració pública”.

Comments are closed