MANIFEST DIA DELS DOCENTS – 5 D’OCTUBRE DE 2020

Des del 1994, cada 5 d’octubre, la UNESCO commemora el “Dia Mundial dels Docents” el qual intenta posar de manifest la feina dels docents i la seva promoció com a reconeixement de la tasca imprescindible i necessària per poder avançar com a societat.

La societat  actual es troba sotmesa en constants i ràpids canvis, per la qual cosa la formació de tothom resulta imprescindible per a que ningú quedi enrere i pugui adaptar-se ràpidament a les noves circumstàncies socials. És per això que la figura del docent és primordial i aquesta jornada ha de servir per ressaltar la importància d’aquests professionals que, en alguns contextos, no reben el reconeixement adequat.

Davant els canvis “globals” que s’estan plantejant i la necessitat d’actuar davant d’aquest, els i les docents fan una feina impagable en la tasca d’inculcar i transmetre valors envers la sostenibilitat del planeta. És mitjançant l’educació com aconseguirem  que la nostra societat sigui conscient de la necessitat d’avançar cap a un món i unes illes més sostenibles en tots els caires per no fer perillar el nostre futur. És aquí, on la feina dels i de les docents resulta més imprescindible i és des de l’escolar des d’on, degut a la seva constància, han aconseguit que les generacions més joves siguin plenament conscients de la necessitat d’aconseguir unes illes més sostenibles.

Enguany, després del sotrac que hem viscut al món, i molt especialment a les Illes Balears per l’acció de la COVID19, resulta encara més important ressaltar el paper jugat per els i les docents dels nostres centres educatius,  la feina dels quals ha permès que, malgrat haver viscut situacions molt difícils i de gran càrrega emocional, s’hagi pogut mantenir l’activitat docent i educativa en general.

Ha estat, gràcies a una feina acurada i sense defallir dels i de les docents davant dels canvis del tipus de relacions que s’han hagut de generar, el que ha permès iniciar una nova “era educativa” amb un caràcter més tecnològic i que, ben segur, ens farà canviar com a societat i adaptar-nos als diferents moments, sense oblidar-se de la càrrega afectiva i emocional que facilita el desenvolupament com a persones i com a societat .

És per tot això que des del Partit Socialista de les Illes Balears volem enguany fer més palès aquest reconeixement a la feina dels docents i expressar el nostre agraïment, així com el nostre suport per a què aquesta feina continuï amb l’empenta, la dedicació i la vocació que l’estan fent fins ara

MANIFESTAM:

El Partit Socialista de les Illes Balears manifesta el seu suport a la feina realitzada per i per les docents com a palanca de creació de coneixements i de  transmissió de valors per poder construir una societat més justa, més igualitària, més inclusiva, més solidària i adaptada als canvis socials, econòmics i tecnològics que s’estan plantejant al segle XXI.

El Partit Socialista de les Illes Balears expressa el seu rebuig davant els menyspreus i manca de reconeixement que determinats grups socials o polítics, el quals amb les seves manifestacions i atacs constants a la feina realitzada intenten restar-los el reconeixement social que es mereixen i posar en dubte la seva professionalitat, així com la seva dedicació i la seva tasca formadora i educativa.

El Partit Socialista de les Illes Balears dona el seu suport a totes i tots els docents per engrescar-los en la seva tasca i expressa el seu compromís de posar l’educació i la feina dels professionals de la docència al capdavant de les seves polítiques com a eina  per aconseguir progressar cap a una societat més justa.

El Partit Socialista manifesta el seu reconeixement a la tasca dels i de les docents dels nostres centres educatius en la millora de la nostra societat mitjançant una feina constant i acurada per transmetre els valors necessaris per aconseguir una major i més efectiva sostenibilitat econòmica, social i cultural i mediambiental de les Illes Balears.

El Partit Socialista de les Illes Balears vol agrair expressament la capacitat feina i dedicació realitzada per tots els professionals de la docència als darrers mesos per aconseguir que l’educació i la transmissió de valors i coneixements no s’hagi vist  minvada davant la situació de pandèmia que estem vivint.

Comments are closed