Negueruela exigeix al PP que mostri com està a dia d’avui l’expedient de reclamació de les mascaretes

El portaveu del Grup Socialista recrimina que el PP no respecti l’autonomia parlamentària i intenti incidir en el personal del Parlament de les Illes

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha exigit al Govern de Prohens que mostri “fins a dia d’avui” en quina situació està l’expedient relatiu a la reclamació de devolució per les mascaretes, que l’anterior Govern d’esquerres va iniciar i que ha mostrat “fins a data de 6 de juliol”. “Des d’aleshores, -ha indicat Negueruela- no sabem, per escrit, en quin estat es troba aquest expedient i ja fa quatre setmanes que ho venim demanant”.

Per això, el portaveu manifestà que aquest silenci “clama al cel”, un silenci que es fa extensiu a les autoritats de l’IB Salut i l’Advocacia del Govern, que està “totalment muda”.

“Hi ha una sensació d’ocultació, tant per aquest expedient com part de la presidenta”, que segons Negueruela no vol comparèixer a donar explicacions de com està l’expedient. “”PP i VOX han pactat ocultar ambdues coses”. Aquest silenci, que ja es perllonga durant quatre setmanes, és molt greu”.

Llei de Transparència

En relació a la tramitació de la Llei de Transparència i Control dels Càrrecs Públics, el portaveu socialista ha criticat durament que el Govern de Prohens hagi intentat modificar el règim del personal del Parlament, i hagi obligat els lletrats d’aquesta institució a pronunciar-se per escrit recordant que és el propi Parlament qui té sobirania per decidir el seu personal.

Negueruela ha demana a Prohens que respecti l’autonomia parlamentària, i ha reiterat que la llei que planteja el Govern del PP neix “amb vicis de legalitat” des del seu inici fins ara.

En aquest mateix sentit, ha recriminat l’incident protagonitzat per Prohens en el plenari d’ahir, quan es va adreçar al president del Parlament a viva veu perquè amonestés a algú, “sense fer servir el micròfon” perquè ho pogués escoltar tot el plenari, ni emparant-se en cap punt del reglament.

D’aquesta manera, el portaveu dels socialistes recorda a Prohens que el president del Parlament és qui ha de vetllar perquè es compleixin les regles del debat i moderar-ne el seu desenvolupament: “I si algú vol recordar algun aspecte de reglament, ha de pitjar el botó del micròfon i adreçar-se a la Mesa” acollint-se a al reglament.

Recursos addicionals

Comments are closed