Costa: “El pagament dels 855 milions d’euros en ajudes directes evidencia que, com més unitat d’acció, més benefici per als ciutadans de Balears”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista ha lamentat “l’ocasió d’or que ha perdut el PP” per sumar-se al Pacte de Reactivació

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha elogiat la gestió que ha fet el Govern de les Illes Balears del paquet de 855 milions d’euros en ajudes per a empreses i autònoms de l’arxipèlag per pal·liar els efectes de la pandèmia, el més gran de la història de la Comunitat Autònoma.

“Avui s’ha evidenciat que, com més unitat d’acció hi ha, més benefici en traurem per als ciutadans de les Illes Balears”, ha emfasitzat Costa valorant l’anunci fet per la presidenta del Govern, Francina Armengol, en la presentació de les ajudes a la Cambra de Comerç de Mallorca destacant que l’arxipèlag serà la primera comunitat a abonar-les.

Costa ha fet aquestes declaracions a la sortida de la reunió que ha mantingut amb la presidenta Armengol en el marc de la ronda de reunions de la cap de l’executiu amb els portaveus parlamentaris per recollir les peticions dels grups i repassar les polítiques del Govern.

La portaveu socialista ha reconegut “mirar el present i el futur amb una mirada molt més optimista”, atès que “encetam una etapa post pandèmia amb la recuperació econòmica, com s’ha vist amb aquesta temporada d’estiu, que ha anat molt millor del que molts esperaven fa uns mesos”.

No obstant això, també ha incidit en el fet que aquesta valoració es fa “amb tota la prudència i sempre al costat dels ciutadans en allò que necessitin”. En aquest sentit, ha celebrat que ja s’hagin abonat o estiguin a punt d’abonar-se bona part de les ajudes directes dels 855 milions d’euros per a autònoms i empresaris.

Per a la portaveu, aquest fet “és una mostra més que, tot i les dificultats i malgrat la duresa que hem patit durant més d’un any, ja veim la llum al final del túnel” i ha recordat que això és fruit “de la unitat d’acció que ha existit entre la societat, entitats i bona part del món polític”.

Relacionat amb això darrer, la socialista ha reconegut que esperava un canvi de rumb per part del principal partit de l’oposició, que ha tornat a rebutjar format part del Pacte per a la Reactivació de les Illes Balears.  “El PP ha perdut una ocasió d’or per sumar-se al Pacte i seguir remant tots junts, tal com ja fan altres partits de l’oposició, tot i les diferències que puguin existir”, ha asseverat.

Comments are closed