El Parlament insta el Govern a impulsar una futura llei per al Consell de la Joventut de les Illes Balears a iniciativa del Grup Parlamentari Socialista

Ares Fernández: “Hem de fomentar la participació dels joves en l’espai social, polític i econòmic de les Illes Balears”

El Grup Parlamentari Socialista ha presentat en el Parlament una iniciativa perquè el Govern de les Illes Balears impulsi una futura llei per al Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB) per consolidar-lo i garantir-ne el normal funcionament.

El diputat socialista Ares Fernández, defensor de la iniciativa, ha justificat aquesta llei en la necessitat de “respondre a les reivindicacions del mateix Consell de la Joventut i fomentar la participació dels joves en l’espai social, polític i econòmic de les Illes Balears”.

Així mateix, a través d’aquesta PNLL, la cambra autonòmica ha manifestat el seu reconeixement i suport a la tasca del CJIB, considerat per Fernández com a “corretja de transmissió entre les administracions i els joves”.

El socialista també ha destacat, especialment, la importància de comptar amb un òrgan d’aquestes característiques en l’actualitat.

“En un moment en el qual tota una generació novament corre el risc de perdre’s, els representants públics els hem de fer costat; no estam disposats a abandonar tota una generació”.

Fernández també ha recordat que el CJIB, que enguany compleix 35 anys, va ser suprimit l’any 2012 pel govern del Partit Popular presidit per José Ramón Bauzá en una etapa “en què no es creia en la participació o en el diàleg social”. El 2016 el Govern presidit per Francina Armengol el va recuperar.

La iniciativa ha estat impulsada pel Grup Parlamentari Socialista i signada conjuntament pels grups que donen suport al Pacte de Govern.

Recursos addicionals

Comments are closed