Costa: “El Partit Socialista ens hem centrat en fer avançar la societat en una legislatura molt complicada”

El Grup Parlamentari Socialista s’ha reunit avui per fer balanç de la feina feta i marcar-se els objectius d’aquest nou període de sessions, el darrer de l’actual legislatura

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha defensat avui la responsabilitat dels socialistes a la cambra autonòmica, com a grup majoritari, de liderar durant aquesta legislatura “projectes i iniciatives dirigides a millorar la vida de les persones”.

Així s’ha expressat Costa en una roda de premsa posterior a la realització de la darrera jornada parlamentària del grup socialista de l’actual legislatura, prèvia a l’arrencada la setmana que ve del darrer període de sessions al Parlament de les Illes Balears, que conclourà el 3 d’abril amb la dissolució de la cambra i la convocatòria electoral del maig.

A aquesta reunió, en la qual ha participat tot el grup en ple, també hi han assistit la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido; el secretari d’Organització del PSIB-PSOE, Cosme Bonet; i la secretària d’Estratègia Electoral i Acció Sectorial, Silvana González.

“Per a nosaltres és molt important la coordinació entre les institucions, el Grup Parlamentari Socialista i el partit, perquè som conscients que la feina que feim té una gran transcendència per a la ciutadania”, ha explicat Costa.

La socialista també ha volgut remarcar que els socialistes i la resta de partits que donen suport al Govern s’han centrat aquests anys en “fer avançar la societat en una legislatura molt complicada”, durant la qual s’ha procurat “una sortida de la crisi sanitària i econòmica marcadament diferent de la que va fer el PP l’anterior crisi”.

En aquest sentit, Costa també ha emfasitzat l’estabilitat i la solidesa que el Govern progressista, presidit per Francina Armengol, ofereix a la societat de les Illes Balears, reflectida en l’aprovació fa just un mes dels vuitens pressupostos autonòmic.

“Record que el 2015 una de les preguntes més recurrents era si seríem capaços de posar-nos d’acord per aprovar els pressupostos, i la realitat és que n’he aprovat vuit”, ha recordat la portaveu, ressaltant “el full de ruta clar, pactat i compartit” entre els tres partits que donen suport a l’executiu, perquè “sense perjudici de les diferències lògiques entre formacions diferents ens uneix la vocació de servei progressista”.

La portaveu socialista també ha lamentat no haver trobat en aquesta legislatura, marcada per la pandèmia i la crisi econòmica més greu dels darrers anys, una oposició responsable per part del PP. “A part dels canvis de lideratge, el PP no ha ajudat gens en els pitjors moments de les crisis sanitària i econòmica i ha optat pel ‘com pitjor, millor’, sense adonar-se que els únics perjudicats amb aquesta postura són els ciutadans”.

Així mateix, Costa ha dit mostrar-se especialment preocupada per la sintonia entre el PP l’extrema dreta de Vox i com la relació entre les dretes pot suposar endarreriments en els drets conquerits, especialment els de les dones.

“Ens preocupa la posició del PP balear en temes tan sensibles i delicats”, ha expressat Costa en referència a la qüestió de l’avortament, i ha demanat a la presidenta del PP que sigui “clara i contundent” al respecte.

Finalment, respecte d’aquesta qüestió, Costa ha refermat que els socialistes “seguirem defensant els drets de les dones, i deim alt i clar que lluitarem amb totes les nostres forces perquè no es faci ni una passa enrere en els drets conquerits”.

Comments are closed