I am raw html block.
Click edit button to change this html

Sílvia Cano: “Necessitam una comissió d’experts que posi solucions sobre l’explotació sexual infantil, no una comissió política interessada en dimissions”

El ple del Parlament del pròxim dimarts validarà previsiblement el Decret Llei de Mesures Urgents per a l’Impuls i l’Estímul del Parc Bit, segons ha avançat la portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, després de la Junta de Portaveus.

Tal com ha explicat la portaveu parlamentària, “es tracta d’establir un nou marc per garantir la creació, implantació i desenvolupament d’empreses tecnològiques a la nostra comunitat”.

En aquest sentit, Cano s’ha mostrat favorable a retenir les inversions i el talent de les empreses instal·lades en aquesta zona a dia d’avui, però també a “desenvolupar i limitar els usos tecnològics al Parc Bit, de manera que els usos comercials o administratius siguin secundaris”.

Per al Grup Parlamentari Socialista, “aquest decret llei és una bona mesura perquè aposta per atreure i retenir el talent de les Illes Balears i una passa a favor de la diversificació econòmica”.

Al pròxim ple del Parlament també es debatrà la proposta de Vox i Cs de crear una comissió d’investigació sobre l’explotació sexual infantil, de la qual Cano ha reiterat el vot en contra dels socialistes perquè “necessitam una comissió d’experts que posi solucions, no una comissió política interessada en dimissions”.

Cano ha considerat molt més efectiva la fórmula plantejada pel pacte al Consell de Mallorca relativa a una comissió d’experts, ja que “podrà abordar des del punt de vista tècnic que és el que ha passat i com es pot evitar que torni a succeir, la qual cosa és important que pugui ser definida pels professionals del sector i els experts”.

De fet, la portaveu socialista ha defensat la postura de la presidenta Armengol, sobre la qual ha assegurat que “l’hem escoltat parlar de solucions, de posar més mitjans, més especialització, una Llei de Tracta i una Llei d’Infància estatals, en lloc de voler treure rèdit polític d’una situació molt greu, com fa l’oposició”.

Finalment, Cano ha celebrat la presa en consideració al Congrés de la Llei d’Eutanàsia, una normativa “demandada per la societat espanyola des de fa temps i que a la fi comença el seu recorregut parlamentari”.

Per a la socialista, “és una llei que donarà a les persones el dret a decidir amb dignitat i autonomia respecte de la seva mort”, tenint en compte que “7 de cada 10 persones són favorables a aquesta regulació”.

Per això, Cano ha considerat “indigne i repulsiu” el posicionament del PP dient que es tracta d’una política de retallades, a la vegada que ha criticat que “el PP tornarà a fer tard amb l’eutanàsia com cada vegada que es crea un nou dret i com ja van fer tard amb el divorci i amb el matrimoni igualitari.

Recursos addicionals