Armengol: “El PP s’ha llevat la careta, clarament és el mateix que VOX”

Mercedes Garrido i Pilar Costa seran la vicepresidenta segona i secretària segona de la mesa del Parlament de les Illes Balears en la XI Legislatura, respectivament

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista i Secretària General del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha criticat que el PP sigui “clarament el mateix que VOX”, un extrem que ha quedat demostrat avui en la constitució de la XI Legislatura al Parlament de les Illes Balears després que el PP hagi pactat amb la ultradreta cedir-los la presidència de la institució autonòmica. “El PP s’ha llevat la careta”, ha conclòs taxativa Armengol.

La socialista ha denunciat que el fet d’haver cedit la presidència de la cambra autonòmica a Vox és un “un retrocés institucional en tota regla”, atès que el PP ha lliurat la presidència “a un partit que no creu en les autonomies”. Armengol ha lamentat especialment que aquest fet coincideixi  amb el 40 aniversari de l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears “que tantes potencialitats, i drets i avenços en autogovern i competència pròpies ens ha donat”.

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista ha criticat també que el preacord entre PP i Vox demostra que el PP “accepta tots els postulats de Vox amb un document on hi ha les dèries i les fòbies de la ultradreta i no es parla dels reptes dels ciutadans de les illes Balears”.

“En aquest document no es parla de canvi climàtic, d’habitatge, de serveis públics, de diversificació de l’economia, de mobilitat sostenible ni d’inflació, sinó que només es parla de les dèries de l’extrema dreta”, ha emfasitzat Armengol.

Així mateix, ha lamentat profundament que avui s’hagin posat les bases d’una legislatura en la qual PP i Vox deixen clar que “volen ficar mà de nou a l’educació, la llengua i la identitat pròpies d’aquesta terra, volent tornar als pitjors moments del govern de José Ramón Bauzá”. “Allò serà un acudit devora el que pot venir amb aquesta gent”.

La socialista també s’ha mostrat especialment crítica amb el tractament que PP i Vox han fet de la violència masclista al document signat ahir. Així, ha remarcat que “tornen a retrocedir en una de les coses que pensava que mai més no tornaria a viure: negar la violència masclista”.

En aquest punt, Armengol ha recordat a totes les dones d’aquestes illes que “els socialistes sempre estarem amb elles, defensant-les i defensant la lluita feminista des d’on ens toqui”.

Pel que fa al nou president del Parlament de les Illes Balears, Armengol ha dit clarament que “representa tant a PP com a Vox”, però que en cap cas representa al Partit Socialista. “PP i Vox han elegit una persona que ha publicat escrits xenòfobs, en contra de la dona, de la igualtat, del canvi climàtic… un negacionista en tota regla”, ha exclamat la socialista.

Per acabar, la portaveu del Grup Parlamentari Socialista també ha volgut enviar un missatge a la ciutadania de les Illes Balears. “El PSIB-PSOE estarà devora la gent, lluitant des d’una oposició responsable, ferma i valenta i perquè no es torni enrere cap dels drets conquerits”.

Garrido i Costa, membres de la Mesa del Parlament de les Illes Balears

Les diputades del Grup Parlamentari Socialista Mercedes Garrido i Pilar Costa han estat escollides membres de la Mesa del Parlament de les Illes Balears. Garrido serà la vicepresidenta segona, mentre que Costa ocuparà la secretaria segona. Les dues han estat elegides amb els vots a favor del Grup Parlamentari Socialista i dels diputats de Més per Menorca i Unides Podem (21 vots).

Pel que fa als portaveus del Grup Parlamentari, la portaveu titular serà Francina Armengol, i el portaveu adjunt serà Marc Pons. Iago Negueruela substituirà Armengol com a portaveu titular quan la Secretària General del PSIB-PSOE deixi l’acta de diputada autonòmica, després del debat d’investidura, tal com va anunciar fa uns dies.

Comments are closed