El PSIB-PSOE celebra que les Illes rebin 10 milions d’euros per invertir en zones turístiques madures després de 8 anys de no rebre un sol cèntim

Maria José Camps, portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, ha recordat que aquesta inversió és gairebé el 50% de la inversió prevista en els Pressupostos Generals de l’Estat per a zones turístiques madures

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Maria José Camps, ha destacat positivament la inversió de 10 milions d’euros que rebrem les Illes Balears per a zones turístiques madures, que contemplen els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2019. “L’efecte qualitatiu d’aquesta mesura és que serà el Govern, juntament amb els Consells Insulars, qui decideixi on s’inverteixen aquests 10 milions d’euros”, ha remarcat Camps.

Cal recordar que aquests 10 milions d’euros suposen gairebé el 50% de tota la inversió que els PGE dedicaran a zones turístiques madures en tot l’Estat, com també que en els darrers 8 anys no ha arribat ni un sol cèntim d’inversió per a aquesta partida a les Illes Balears.

Maria José Camps també ha posat de relleu la bona situació turística en què es troben les Illes, “fruit de l’estratègia planificada en aquesta legislatura”. Entre els motius que duen a parlar d’aquest com el millor cicle turístic de les Illes Balears es troben fites com “allargar la temporada turística, incrementar la despesa per turista o millorar les condicions dels treballadors de l’hostaleria, que han vist incrementat el seu salari en un 17%”.

A més a més, Camps ha destacat que “tota aquesta situació turística es dóna en positiu malgrat que el PP continuï dient que l’Impost de Turisme Sostenible no era una bona idea”, quan, recordem, han arribat dos milions més de turistes a les Illes Balears d’ençà que l’impost està en marxa.

La portaveu adjunta també s’ha referit a la dimissió de José Ramon Bauzá com a senador pel Partit Popular com una “espantada en diferit, perquè aquesta decisió l’havia presa fa un any, en les seves pròpies paraules”, però no ha estat fins ara que l’ha comunicada. “No podem obviar que Biel Company i Núria Riera també formaven part del Govern de Bauzá, per la qual cosa aquesta crítica frontal només demostra que el Partit Popular està en plena descomposició, fruit de les males polítiques duites a terme aquests anys i de la corrupció”.

Camps ha comparegut davant els mitjans després de la Junta de Portaveus prèvia al ple extraordinari del Parlament de les Illes Balears del pròxim dimarts, 29 de gener, i ha destacat que aquesta sessió plenària “servirà per aprovar lleis tan importants com la de Residus, una clara aposta per la sostenibilitat i la racionalització de residus”, que ve lligada a la Llei de Sostenibilitat Mediambiental i Econòmica de l’illa de Formentera, per la qual la menor de les Pitiüses “serà un model en aquesta aposta perquè en el futur tots els vehicles siguin elèctrics”.

Per últim, Maria José Camps també ha volgut expressar, en nom del Grup Parlamentari Socialista, el condol a la família i amics del treballador mort ahir en un accident en les obres de l’aeroport de Palma.

Comments are closed