El PSIB-PSOE destaca que la LOMLOE “implica una gran passa cap a un model educatiu més modern, avançat, equitatiu i inclusiu”

El Senat ha aprovat definitivament la nova Llei d’Educació estatal, que per a Susanna Moll “neix d’un gran consens i és fruit de mesos de diàleg amb amplis sectors i sensibilitats”

El PSIB-PSOE ha valorat molt positivament l’aprovació definitiva al Senat de la LOMLOE, la nova llei d’educació estatal, que per a la senadora socialista per Mallorca, Susanna Moll, suposa “una gran passa en defensa dels drets socials”.

Per a la senadora socialista, és una llei que “implica una passa de gegant cap a un model educatiu més modern, avançat, equitatiu i inclusiu, fent efectiu el dret a una educació de qualitat i per a tothom”.

En concret, Moll ha destacat que la LOMLOE “és la primera llei educativa que inclou els drets de la infància i de les persones amb discapacitat com a principis rectors del sistema educatiu, i a més a més, neix d’un gran consens i de mesos de diàleg amb amplis sectors i sensibilitats”.

La nova Llei d’Educació “desenvolupa un model inclusiu sense itineraris segregadors, evitant la segregació entre centres i equilibrant la matrícula entre centres públics i concertats, afavorint així la igualtat d’oportunitats per a tots els alumnes, independentment del seu origen socioeconòmic”, ha explicat la senadora socialista.

Un altre aspecte que per als socialistes és destacable, és el fet que la llei “també afavoreix la igualtat entre homes i dones a través de la coeducació i preveu una gran inversió als centres per permetre una educació inclusiva dels alumnes amb necessitats especials i no segregar-los de la resta de la societat”.

Pel que fa al finançament, la LOMLOE preveu augmentar progressivament el pressupost per a l’educació els pròxims anys, “tenint en compte que els Pressuposts Generals de l’Estat per al 2021 augmenten la partida per a aquest àmbit en un 70%”, ha recordat Moll.

Finalment, Moll ha explicat que la llei incideix igualment en la protecció de la diversitat i la riquesa cultural i lingüística del nostre país i en valors ètics i democràtics, a més d’incorporar mesures per a la modernització de la Formació Professional.

“En definitiva, la LOMLOE està basada en l’excel·lència, la modernització, la participació, l’equitat i la igualtat, una passa cap a un futur més just i més lliure al nostre país”, ha conclòs Moll.

Comments are closed