El PSIB-PSOE i Més per Menorca signen l’acord d’investidura, que permetrà “sumar escons” per “seguir servint els ciutadans”

Francina Armengol ha agraït la confiança de la formació política encapçalada per Josep Castells i ha destacat que aquest acord farà possible “treballar conjuntament” per les Illes Balears

El PSIB-PSOE i Més per Menorca han signat l’acord d’investidura pel qual la formació menorquina votarà a favor d’investir la candidata socialista, Francina Armengol, com a presidenta del Govern de les Illes Balears en el debat d’investidura que el Parlament autonòmic acollirà dimecres, 26 de juny, i dijous 27 de juny.

Francina Armengol ha agraït a Més per Menorca el suport a la seva candidatura, que permetrà “sumar escons a la majoria parlamentària i començar a treballar en un govern que vol seguir servint els ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears”. Així mateix, Armengol ha destacat que la signatura d’aquest acord “l’omple d’alegria i de més responsabilitat”.

Un suport, ha recordat la candidata a la presidència, que no és nou, ja que Més per Menorca ha fet costat al Govern de les Illes Balears durant aquesta legislatura que ara és a punt de cloure. “El 2015 vàrem començar a treballar a aquestes Illes un Govern de canvi” que va transformar “la realitat social i política de les quatre illes” i que, a més, ha possibilitat “moltes polítiques ambicioses per a Menorca i per a la resta d’illes”.

Armengol ha ressaltat que “treballarem diàriament amb Més per Menorca per anar consolidant aquesta confiança que ens estan donant” i que ho farà palès amb el compliment del document polític pactat, “amb qüestions que compartim i que anirem complint des de la confiança i treballant conjuntament”.

En aquest sentit, la secretària general del PSIB-PSOE ha anunciat que s’establirà una comissió de coordinació per revisar el document signat, com també “altres reptes que puguin sorgir i que hem d’afrontar junts”.

Per la seva banda, Josep Castells, ha remarcat que les mesures que contempla l’acord signat seran “molt beneficioses per a Menorca i per al conjunt de les Illes Balears”.

20 compromisos per a una Menorca i unes Balears millors

Més per Menorca i PSIB-PSOE han signat aquest acord d’investidura, que inclou 20 compromisos, amb l’objectiu de poder seguir desplegant les polítiques socials, econòmiques i culturals que s’han posat en marxa aquesta passada legislatura.

Alguns dels compromisos que destaquen són incrementar de manera substancial el pressupost d’educació, l’elaboració d’una llei de finestreta administrativa única, contribuir a la creació i finançament d’un centre de recerca arqueològica a Menorca, considerar com a prioritària la ruta Menorca – Barcelona per a l’establiment d’aquesta com a obligació de servei públic o dotar Menorca de la infraestructura adequada per a l’atenció socio-sanitària dels joves amb trastorns de conducta.

Comments are closed