El PSIB denuncia que el PP fa reformes fiscals ‘per la porta de darrere’ per beneficiar els qui més tenen

Marc Pons: “Criticam no només el contingut, sinó també la forma. Aquesta manca de transparència diu molt d’aquest nou govern”

El Partit Socialista ha volgut sortir al pas de l’anunci fet pel Govern de modificar el tram autonòmic de l’IRPF a través d’una esmena al decret llei d’imposts que es tramitarà al Parlament. El portaveu adjunt del Grup Socialista, Marc Pons, denuncia que la reforma anunciada beneficiarà més a aquells que més ingressos tenen i que la gestió es faci a través d’una esmena, “per la porta de darrere” i sense debat públic.

El socialista Marc Pons afirma que “no és cert que reduint impostos s’incrementen els ingressos. Ja fa molt de temps que aquest argument ha quedat desacreditat”. Amb això, les mesures que proposa el Govern generaran un forat de 200 milions d’euros que tindrà efectes directes en la qualitat dels serveis públics.

El PSIB-PSOE afirma que si la intenció d’aquest govern és ajudar i protegir als que més necessitats tenen, s’haurien d’establir línies d’ajuda per als col·lectius més vulnerables i no mitjançant una baixada generalitzada d’impostos.

El portaveu adjunt defensa que aquesta baixada “generarà un increment de les desigualtats”. A més, aquesta afirmació no només la defensa el Partit Socialista, també el Banc d’Espanya, l’AIReF o la Comissió Europea ja han explicat que la via de tenir cura dels col·lectius vulnerables és la de l’escut social.

A més, tal com assenyala el portaveu adjunt, “aquesta proposta no va acompanyada de cap informe per tant, no sabem realment a qui beneficiarà, tot i que ho podeu intuir: als més poderosos”.

El partit socialista insisteix en la manca de transparència, de debat públic i de la documentació que precisa una gestió rigorosa com la que s’espera del Govern de la Comunitat. Per tant, segons Marc Pons, “criticam no només el contingut, sinó també la forma. Aquesta manca de transparència diu molt d’aquest nou Govern”.

_Link a les declaracions: https://go.ivoox.com/rf/113435024 _

Comments are closed