El PSIB-PSOE ressalta l’escut social sense precedents per protegir els treballadors i l’ocupació en la vigília d’un nou 1r de maig marcat per la pandèmia

El senador per Mallorca, Cosme Bonet, ha registrat una moció per a suprimir la regla de minimis quant a les bonificacions al transport de mercaderies

El PSIB-PSOE participarà i donarà suport a la concentració del 1r de maig per a posar en valor l’escut social que ha permès protegir els treballadors durant la crisi derivada de la pandèmica del coronavirus, destacant la mobilització de recursos sense precedents.

El diputat del PSIB-PSOE al Congrés, Pere Joan Pons, ha volgut reconèixer, així mateix, “la capacitat de superació i resiliència dels tots els treballadors i treballadores de les Illes Balears durant la pandèmia”. A més a més, Pons ha destacat que, gràcies a la mobilització de recursos sense precedents per part del Govern d’Espanya, s’ha evitat que les conseqüències econòmiques i socials d’aquesta crisi fossin encara més greus.

Un exemple d’això ha estat que aquests recursos han evitat una caiguda del PIB encara més marcada i que no es perdessin 3 milions de llocs de feina. “Una xarxa social sense precedents, tant en l’àmbit sanitari, com a l’econòmic i el social “, ha incidit Pons.

El diputat del PSIB-PSOE ha destacat importantíssimes mesures com els ERTO o les prestacions per als autònoms i fixos discontinus, com també el paquet d’ajudes més gran rebut mai a les Illes Balears que preveu 855 milions d’euros en ajudes directes per als autònoms i empreses de l’arxipèlag, a més d’altres mesures com l’Ingrés Mínim Vital o l’ampliació Renda Social Garantida i el pla de xoc per a l’ocupació del Govern de les Illes Balears, que beneficiarà més de 33.000 treballadors.

D’altra banda, Pons també ha remarcat la importància que tendrà per a les illes el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, aprovat pel Consell de Ministres aquest dimarts, i que s’ha de lliurar de manera imminent a Unió Europea per a la seva aprovació.

Aquest fons destinarà a Espanya 140.000 milions d’euros i suposarpa “la continuació de la feina per lluitar contra la desigualtat, sobretot al mercat laboral femení, i per a aconseguir els recursos per impulsar la transformació del nostre model productiu”, ha expressat Pons.

Pons també ha destacat que Espanya pugui rebre, de manera gairebé immediata, 70.000 milions d’euros que, segons el diputat, “tendran un impacte positiu sobre la nostra economia i sobre la modernització del sector turístic”.

Mocions per eliminar la regla del mínimis i rebutjar el discurs de l’odi

Per la seva part, el senador per Mallorca, Cosme Bonet, ha presentant una iniciativa per accelerar els tràmits per suprimir la regla de minimis i que es debatrà a la Comissió de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana la setmana que ve. Bonet ha expressat que “consideram insuficients que les ajudes al transport estiguin limitada a 200.000 per empreses durant un període de tres anys”.

La iniciativa també insta el Govern d’Espanya a continuar fent costat a les empreses de Balears mantenint les bonificacions actuals. Cal destacar que les bonificacions es varen incrementar del 35% al 65% en el cas del producte local i del 30% al 60% en la resta de mercaderies el 2020.

D’altra banda, Bonet ha mostrat la seva preocupació per “l’elevat to de crispació i insult que estam veient”. Una situació que ha preocupat als senadors socialistes, que han donat resposta amb una moció en defensa dels valors de la tolerància, el respecte i la convivència però que no va comptar amb el suport de totes les formacions.

“Ens hauria agradat que la moció s’hagués aprovat per unanimitat”, ha lamentat Bonet, ressaltant l’abstenció del PP. Per aquest motiu, Bonet es demana “per quina raó no ha votat a favor d’aquesta iniciativa a favor de la democràcia” i els hi qüestiona “si estan a favor o en contra del feixisme, ja que el feixisme no té cap tipus de disculpa”.

Pintades contra el Partit Socialista a Llucmajor

Bonet també ha denunciat l’aparició de pintades a Llucmajor contra el Partit Socialista, titllant-lo de “terrorista”. “Aquestes pintades poden ser la punta de l’iceberg del discurs de l’odi per part dels partits extremistes, el qual està calant en determinades persones”. Per això, ha demanat a tots els partits de Balears que rebutgin “sense matisos ni pal·liatius” el discurs de l’odi.

Finalment, Bonet ha assegurat que el Partit Socialista mai pactarà amb l’extrema dreta. “Aquest és el millor cordó sanitari per a aturar el discurs de l’odi”, ha exclamat.

Comments are closed