Sílvia Cano: “Amb el decret llei de prestacions socials complim amb la paraula donada de no deixar ningú enrere”

El Decret Llei 10/2020 de prestacions socials adapta la Renda Social Garantida al nou l’Ingrés Mínim Vital, el qual s’espera que doni cobertura a fins a 14.000 persones beneficiàries a les Illes Balears

El Grup Parlamentari Socialista votarà a favor del Decret Llei 10/2020 de prestacions socials, un decret “important amb el qual complim amb la paraula donada de no deixar ningú enrere, garantir un nou dret subjectiu i establir la major xarxa de protecció social d’aquestes illes”, ha explicat la portaveu parlamentària, Sílvia Cano.

Cano també ha destacat que aquest Decret Llei, que es debatrà en el pròxim ple del Parlament, permetrà “arribar a més persones en situació de vulnerabilitat”, ja que possibilitarà l’adaptació de la Renda Social Garantida a l’Ingrés Mínim Vital, la prestació recentment aprovada pel Govern d’Espanya, a la qual complementarà.

Arran aquesta adaptació, la Renda Social Garantida ampliarà els perfils dels beneficiaris i eliminarà requisits d’accés, per tal de confeccionar, juntament amb la resta de prestacions socials que inclou aquest text, “un gran matalàs social per ajudar molta gent que ho està passant malament i que necessita el Govern per sortir endavant”.

La socialista també ha celebrat que l’aprovació l’Ingrés Mínim Vital, que es va començar a pagar divendres passat, arriba “en un moment de màxima dificultat per a milers de famílies” i ha posat de relleu que en les pròximes setmanes arribi a 2.200 persones beneficiàries a les Balears, una xifra que augmentarà fins a les 14.000 un cop s’hagin adaptat del tot la Renda Social Garantida i la resta de prestacions socials que regula aquest Decret Llei.

L’Ingrés Mínim Vital -que cal recordar que és un compromís socialista de 2015- “ha arribat per quedar-se i suposarà un nou element de cohesió i justícia social en l’Estat del Benestar, que mentre alguns volen retallar, els socialistes volem enfortir i consolidar”, ha exposat Cano.

Finalment, la socialista ha mostrat el seu desig perquè tots els grups parlamentaris votin demà a favor de la validació d’aquest Decret Llei, amb el qual “farem una passa més en l’enfortiment de l’Estat del Benestar, que duim impulsant des de fa cinc anys, i especialment amb l’arribada de la COVID-19”.

Dia de l’Orgull LGTBI

Cano també ha lamentat que enguany no s’hagi pogut celebrar el Dia de l’Orgull LGTBI com els anys anteriors, però que no obstant això, els socialistes segueixen “reivindicant el compromís amb la igualtat real i efectiva i en contra de la discriminació del col·lectiu LGTBI” i ha recordat que just enguany s’han complit 15 anys de l’aprovació de la llei del matrimoni igualitari, la qual cosa evidencia que “sempre que avançam és gràcies a l’impuls de governs socialistes”.

En aquest sentit, la portaveu ha recordat que aquest compromís es fa palès amb mesures com l’aprovació la passada legislatura de la Llei LGTBI, la posada en marxa del Consell LGTBI i dels serveis d’atenció i acompanyament o dels protocols d’atenció sanitària i educativa.

Així mateix, ha recordat que en el present any, el Grup Parlamentari Socialista ha presentat diverses iniciatives per aprofundir en el servei d’atenció integral a persones LGTBI, per a l’erradicació de l’LGTBIfòbia en el món de l’esport o per reparar la memòria de les persones que foren represaliades durant la dictadura franquista per raons d’orientació sexual i per a l’anul·lació de les seves condemnes.

Primer any de legislatura

La socialista també ha volgut destacar que aquesta setmana es complirà el primer aniversari de legislatura, el cinquè consecutiu del Govern progressista presidit per Francina Armengol, marcat per la gestió d’una “pandèmia sense precedents” i que ha perseguit tres objectius clars: la salut de les persones, la reactivació de l’economia i les polítiques socials per no deixar ningú enrere.

“El més important ha estat salvaguardar els treballadors, les petites i mitjanes empreses, els autònoms i les persones més vulnerables”, ha conclòs Cano.

Malgrat les dificultats, ha emfasitzat la socialista, ha estat un any en el qual no s’ha deixat de treballar de valent per continuar enfortint l’Estat del Benestar i ha recordat que aquest exercici “s’ha destinat més pressupost que mai a polítiques socials” i també ha recordat les normatives aprovades “per avançar en l’accés a un habitatge digne i per garantir la igualtat d’oportunitats”.

Comments are closed