Sílvia Cano: “El Govern no s’ha aturat de fer feina en cap moment i ha actuat amb anticipació per evitar que es complissin les pitjors previsions”

La portaveu socialista també ha valorat molt positivament la ràpida reacció dels governs autonòmic i central per obrir un corredor aeri segur entre les Illes Balears i el Regne Unit

El Grup Parlamentari Socialista ha fet balanç d’aquest segon període de sessions parlamentàries, marcat per l’esclat de la crisi sanitària de la COVID-19, i reiterat, una vegada més, el suport absolut a totes les mesures preses pel Govern de les Illes Balears per aturar l’expansió dels contagis, garantir la seguretat sanitària i reactivar l’economia.

“El Govern de les Illes Balears no s’ha aturat de fer feina en cap moment i ha actuat amb anticipació per evitar que es complissin les pitjors previsions”, ha emfasitzat la portaveu socialista en el Parlament, Sílvia Cano, recordant que totes les administracions han treballat des del minut u per pal·liar les conseqüències d’una crisi mundial sobtada, com és aquesta provocada pel coronavirus.

D’aquesta manera, Cano ha recordat que l’executiu autonòmic, presidit per Francina Armengol, va actuar amb anticipació sol·licitant el tancament de ports i aeroports i establint controls sanitaris tot d’una en reobrir aquestes entrades a les Illes Balears, una mesura que només les Illes Canàries també varen aplicar.

Sense dubte, dues mesures que “ens varen permetre contenir l’expansió de la malaltia, la qual hem mantingut, com evidencia el fet que som una de les regions d’Europa amb millor evolució epidemiològica, amb només 8 casos per cada 100.000 habitants”.

També Cano s’ha referit a les decisions “complicades però valentes” de tancar alguns carrers de Magaluf i Platja de Palma per evitar que les conductes irresponsables d’una minoria posassin en risc la seguretat sanitària.

Unes mesures, com també l’establiment de l’obligatorietat de dur mascareta i l’establiment d’un règim sancionador a qui incompleixi les mesures de prevenció dels contagis, que palesen l’anticipació amb què ha actuat el Govern i que, a més, es demostren encertades, ja que són diverses les Comunitats Autònomes que han acabat prenent-les en els seus territoris.

Així mateix, la socialista ha posat en valor las tasca feta pel Govern d’Espanya per protegir els treballadors, apostant pels ERTO i establint una protecció especial per als fixos discontinus. “Gràcies a la resposta del Govern d’Espanya s’han protegit 200.000 llocs de feina”, ha expressat Cano.

Les Illes Balears, destinació turística segura

Cano també ha alabat el pla pilot de turisme posat en marxa per l’executiu autonòmic el mes de juny, a través del qual es va establir un corredor aeri segur amb Alemanya que va permetre que les Illes Balears s’obrissin al món com una destinació turística segura.

Precisament, l’experiència de les Balears amb aquest pla pilot i “l’èxit rotund” amb què es va desenvolupar, són les credencials esgrimides per Cano perquè el govern britànic aixequi la quarantena obligatòria que ha imposat des del passat cap de setmana per a les persones que tornin al Regne Unit des d’Espanya.

“És una bona notícia que el govern britànic hagi exclòs les Balears de la recomanació de no viatjar a Espanya, i esperam que amb el bagatge del pla pilot, que demostra que som una destinació segura, es faci l’exempció de la quarantena als turistes que tornin de Balears”.

La portaveu socialista, en aquest sentit, ha destacat la ràpida reacció del Govern de les Illes Balears i del Govern d’Espanya, que han estat “tot el cap de setmana fent feina amb el govern britànic per establir un corredor turístic segur” i ha recordat que “les nostres dades epidemiològiques són millors que les del Regne Unit”.

Ara més que mai, reforç de l’Estat del Benestar

El Grup Parlamentari Socialista ha impulsat en aquest primer any de legislatura 101 Proposicions No de Llei i n’ha signades 27 més, presentades pels socis de Govern. En total, més d’un centenar d’iniciatives “encaminades a reforçar l’Estat del Benestar”, tal com ha destacat Cano, “el nostre principal objectiu des de fa cinc anys i fil conductor dels compromisos adquirits en els Acords de Bellver”.

En aquest sentit, Cano ha recordat que aquest “compromís amb l’Estat del Benestar” es fa ara “més necessari i evident que mai”, atesa la situació de crisi sanitària i per “evitar que derivi en una crisi social i econòmica que acabin pagant els mateixos de sempre”.

La portaveu socialista també ha recordat que la pandèmia ha marcat el segon període de sessions parlamentàries, que es va veure afectat per l’Estat d’Alarma, i que va ser precisament per aquest motiu i per “recuperar part de l’activitat que es va aturar”, que el Grup Parlamentari Socialista va demanar la celebració d’un període extraordinari de sessions durant el mes de juliol i també avançar l’inici del període de sessions al setembre.

Comments are closed