Sílvia Cano: “La compareixença parlamentària de la presidenta servirà per remarcar que tenim un Govern que gestiona i dóna resposta als afectats per les restriccions”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista espera que dimarts es pugui donar una imatge d’unitat i que l’oposició “es sumi a la via de les solucions en lloc de crispar més el debat polític”

La Junta de Portaveus del Parlament de les Illes Balears ha acordat la convocatòria de la Diputació Permanent per al pròxim dimarts abans del ple, per fixar l’ordre del dia de la sessió extraordinària en la qual compareixerà la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol.

Un debat en el qual, segons la portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, “veurem a una presidenta que gestiona i que dóna resposta als col·lectius més vulnerables i sectors més afectats per les restriccions”.

Serà la quarta compareixença parlamentària d’Armengol des que va començar la pandèmia, “per explicar les mesures preses per salvar vides, per preservar la salut de la població i evitar que els hospitals es saturin”, ha dit Cano.

Unes mesures a les quals la portaveu socialista ha traslladat el seu suport, perquè “permeten evitar contagis on sabem que s’estan produint, per la qual cosa seria positiu que dimarts tots els grups parlamentaris enviem un missatge d’unitat, perquè el fet de ridiculitzar les normes com fan alguns contínuament no genera un efecte positiu sobre la ciutadania”.

A més a més, Cano ha destacat que totes les mesures “van acompanyades d’ajudes econòmiques, amb el major pla desplegat en tot l’Estat per mor de les restriccions, amb 103,5 milions d’euros”.

Finalment, la portaveu parlamentària socialista ha avançat que la compareixença també servirà per debatre sobre l’estratègia de vacunació, amb la qual ja s’ha vacunat a tot el personal sanitari que està en primera línia i s’està posant la segona dosi a personal i usuaris de residències.

Al ple extraordinari de dimarts també es validarà previsiblement el decret llei 15, amb el qual “s’agreugen les sancions per l’incompliment de les restriccions contra la COVID, adaptant-nos al context de màxima alarma”.

Segons ha explicat Cano, “a les illes vam ser els primers a desplegar un decret llei d’aquestes característiques que després 8 comunitats han aprofitat inspirant-se en el nostre model”.

Comments are closed