Sílvia Cano: ”Tenim determinació, projecte, valors i un full de ruta del qual no ens desviarem, amb la prioritat que ningú quedi enrere”

Sílvia Cano ha reivindicat “la política constructiva, el diàleg i el consens”, i ha demanat a Company que “estigui a l’altura del moment històric que vivim perquè l’esperam”, tot i que ha advertit que “d’aquesta situació en sortirem, amb ajuda de l’oposició o sense en sortirem”.

El Grup Parlamentari Socialista, a través de la seva portaveu, Sílvia Cano, ha aprofitat el Debat de Política General per analitzar la gestió de la pandèmia i els reptes de futur per als pròxims mesos que té la nostra comunitat autònoma, on ha reivindicat que “tenim determinació, projecte, valors i un full de ruta del qual no ens desviarem, amb la prioritat que ningú quedi enrere”.

D’aquesta manera, la portaveu socialista ha enumerat les lliçons que ens deixa la pandèmia, com són “la necessitat d’enfortir el nostre sistema públic de salut, com sempre fem quan governam; la necessitat d’un Estat del Benestar ben articulat que protegeixi a la ciutadania quan més ho necessita, la necessitat de tenir una economia més diversificada i resilient, capaç de generar una major cohesió social i millors condicions laborals; i la necessitat d’aprofitar els recursos que vendran dels fons europeus, abordant els reptes que tenim per a una transició econòmica, ecològica i social”.

Cano ha reivindicat “la política constructiva, el diàleg i el consens”, de la qual cosa ha sorgit el pacte de reactivació econòmica i social com a “bon exemple de política constructiva per sortir de la situació actual des de la unitat política, institucional i social”. En aquest sentit, la portaveu socialista ha defensat que signar aquest pacte és “un acte de patriotisme, no de polseres, cops en el pit, banderes i clàxons, sinó del que serveix a la ciutadania en moments difícils des de l’interès general i un full de ruta compartit”.

De fet, Cano s’ha dirigit al portaveu del PP, Biel Company, per reiterar-lo que “el seu partit està instal·lat en la crítica destructiva, posant-se de perfil en el pitjor moment de la nostra història recent”, per la qual cosa li ha demanat que “estigui a l’altura del moment històric que vivim perquè l’esperam, la societat l’espera”. Ara bé, la portaveu parlamentària socialista ha advertit que “d’aquesta situació en sortirem, amb ajuda de l’oposició o sense en sortirem, perquè la nostra lluita diària serà perquè ningú quedi enrere”.

Pel que fa a la gestió de la pandèmia, Cano ha defensat “l’orgull de pertànyer a un partit que ha decidit abordar la crisi des del compromís amb les persones més febles, des de la solidaritat i la justícia social i formant part d’aquells que no han dubtat mai que sense salut no hi ha economia i que l’economia ha d’estar al servei de la vida, i no al revés”.

Per això, Cano ha fet èmfasi en el fet d’haver apostat “des del primer moment per l’atenció primària, pels circuits diferenciats, com una de les Comunitats Autònomes que més PCR fa i amb un equip potent de rastreig de casos que s’ha reforçat”. Ara bé, la socialista s’ha mostrat conscient que “cal baixar la incidència acumulada i posar a retxa el virus per tenir opcions de recuperació, perquè sense seguretat sanitària no podrem establir corredors segurs ni es podrà recuperar l’economia”.

La portaveu socialista ha destacat especialment l’anunci de l’aprovació del sostre de despesa demà per Consell de Govern extraordinari, “perquè en moments d’extrema dificultat per a l’economia i per a les famílies, els ciutadans sentin el suport del Govern darrere, tirant del carro i estimulant la demanda”. En aquest sentit, Cano també ha valorat “els més de 1.200 milions d’euros que hauran arribat el 31 de gener en forma d’ERTO, prestacions o ajudes a través del fons autonòmic no reemborsable”.

“Si en la passada crisi econòmica es van trencar les costures de l’estat social per les polítiques austericides i insolidàries de la dreta, la gestió d’aquesta crisi econòmica i social derivada de la pandèmia s’està abordant des de la solidaritat, des de la convicció que ningú ha de quedar enrere”, ha insistit Cano.

Un escut social que també està protegint a les persones més vulnerables perquè no perdin ca seva”, ha recordat Cano, amb l’adaptació dels preus del lloguer a la renda dels inquilins, les moratòries que han ajudat a 1.800 famílies o la convocatòria de 8,7 milions d’euros en ajudes per enguany, a la qual hem de sumar una ajuda extraordinària COVID dotada amb 3,3 milions”.

La portaveu parlamentària socialista també ha analitzat la importància d’enfortir l’Estat del Benestar, “amb més hores de servei d’ajuda a domicili, amb més ràtios de professionals a les residències, amb 6,2 milions d’euros per a la conciliació i l’elaboració del primer Pla de Conciliació de Balears, doblant les ajudes menjador fins a arribar als 7 milions o convertint les aules en espais segurs, quan la gran aportació del PP va ser afegir llenya al foc i dir que la tornada a les aules s’havia d’ajornar”.

En relació amb els fons europeus, Cano ha apuntat que “feia temps que Europa donava signes de cansament, per això resulta especialment encoratjador l’acord europeu històric per a la recuperació econòmica que ens reconnecta amb el seu esperit fundacional, només comparable als dels fons de cohesió, que van suposar un impuls per a la integració europea”.

Finalment, Cano ha assegurat que “són moments per l’alta política”, per a la qual cosa ha demanat “deixar la polarització estèril, la crispació i tenir altura de mires, perquè més que mai la ciutadania espera que resolguem els seus problemes”. Una tasca “en la qual trobaran al Partit Socialista, fent política útil, al costat de la gent, treballant de manera incansable perquè ningú quedi enrere”.

Comments are closed