El PSIB-PSOE celebra el seu 14è Congrés aquest cap de setmana amb l’objectiu de “marcar l’agenda política de les Illes Balears per a la pròxima dècada”

Félix Bolaños, Santos Cerdán, Ximo Puig i Salvador Illa també participaran en el Congrés, que reelegirà Francina Armengol com a Secretària General del PSIB-PSOE

El PSIB-PSOE celebrarà aquesta cap de setmana el seu 14è Congrés a Inca, una cita marcada per l’àmplia participació de la militància, i que “marcarà l’agenda política que els socialistes volem per a la pròxima dècada per a les Illes Balears”.

En la cita, que reelegirà Francina Armengol com a Secretària General del PSIB-PSOE, també hi participaran Félix Bolaños, ministre de Presidència , Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica del Govern d’Espanya; Santos Cerdán, secretari d’Organització del PSOE; Ximo Puig, Secretari General del PSPV-PSOE i president de la Generalitat Valenciana; i Salvador Illa, Primer Secretari electe del PSC.

La secretària d’Organització del PSIB-PSOE, Silvana González, i el secretari de Comunicació i portaveu del partit, Cosme Bonet, han explicat en roda de premsa els detalls del Congrés i han coincidit en ressaltar el fet que “refermarà el projecte sòlid, progressista i de futur per a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera”, essent el PSIB-PSOE “l’únic partit que pot garantir aquest projecte sòlid per a totes les illes”.

González, a més a més, ha volgut posar de relleu l’intens debat d’idees que s’ha produït en el sí del partit el darrer any i mig, iniciat amb el procés de reflexió intern Horitzons de Futur el maig de 2020. D’aquest procés beu la Ponència Marc, que es va començar a redactar aquest estiu, coordinada per Pere Joan Pons i que ha comptat amb la participació de més de cent persones.

La secretària d’Organització ha destacat també que s’hagin presentat més de 370 esmenes per part de les 63 agrupacions locals de les Illes. Són més del doble de les esmenes presentades en l’anterior congrés. “Això significa que la militància té il·lusió, està implicada, està motivada i sent la responsabilitat de dibuixar el futur de les Illes Balears”, ha realçat.

González també ha presentat la programació completa de les dues jornades en què es desenvoluparà el Congrés i ha destacat que la cita se sortirà de l’habitual. “Hem preparat un congrés molt diferent, amb moltes activitats complementàries i que no només seran activitats, sinó que seran missatges per a la ciutadania”.

Així, s’ha previst l’organització de ponències i xerrades sobre temes d’actualitat a càrrecs de personalitats polítiques destacades i d’experts en les temàtiques que es tractaran, i també s’han instal·lat espais temàtics dedicats als temes que conformen “l’ADN socialista”, com la igualtat, la sostenibilitat o la defensa dels drets del col·lectiu LGTBI.

Per la seva banda, el secretari de Comunicació i portaveu del partit, Cosme Bonet, ha ressaltat que aquest congrés es produirà “en un marc d’absoluta unitat i amb lideratges consolidats a tots els nivells”.

“Hi ha poques formacions polítiques que puguin dir que tenen lideratges molt clars, molt consolidats i reconeguts per la ciutadania, respectats i amb total suport de la militància”, ha expressat Bonet, emfasitzant que “això és una garantia que el nostre partit està enfocat a resoldre els problemes de la gent”.

En aquest mateix sentit, Bonet ha recordat que els Socialistes de les Illes Balears “sempre hem intentat avançar-nos a les necessitats de la ciutadania i mirar a llarg termini què necessita la nostra Comunitat Autònoma”.

Finalment, el també portaveu del partit ha destacat la importància que té aquest Congrés per al partit en tant que “parlarem del projecte de país dels socialistes no ja per a 2023 sinó per a 2030”.

Comments are closed