El Parlament aprova traslladar a l’Estat una proposta del PSIB-PSOE perquè les cambreres de pis puguin jubilar-se abans

La proposició defensada pel diputat socialista Llorenç Pou instarà el Govern de l’Estat a estudiar com aplicar jubilacions anticipades sense que hagi penalització econòmica

El diputat del Grup Socialista Llorenç Pou ha defensat avui una Proposició no de Llei del PSIB-PSOE perquè el Govern de Prohens insti al Ministeri de Treball a què consideri i estudiï la possibilitat d’incorporar les cambreres de pis com a professionals susceptibles de jubilar-se anticipadament, sense que aquest fet suposi cap mena de penalització econòmica. Aquesta proposta ha estat aprovada per unanimitat per part de tots els grups, a la Comissió de Turisme celebrada avui al Parlament.

L’aprovació d’aquesta Proposició no de Llei suposa una gran notícia per al conjunt de les cambreres de pis, que a les Illes Balears representa bona part del col·lectiu de treballadores del sector de l’hostaleria. El fet és que, en molts de casos, aquestes professionals han d’optar per una jubilació anticipada amb penalitzacions econòmiques si volen evitar seguir patint fortes dolences físiques, que es van agreujant al llarg de tota la seva vida laboral.

En canvi, el PP i VOX s’han oposat a una altra proposta defensada des del Partit Socialista, consistent en introduir l’obligatorietat de carretons motoritzats per facilitar la labor de les cambreres de pis en els establiments hotelers. Llorenç Pou ha lamentat, en aquest sentit, que aquesta oposició de PP i VOX a la proposta suposi negar a les cambreres de pis una nova eina que millora de la seva qualitat en les condicions de treball.

El PSIB-PSOE, sempre al costat de les cambreres de pis

El PSIB-PSOE sempre s’ha situat al costat de les cambreres de pis, ja que històricament han patit una situació laboral precària. Per això, en les dues anteriors legislatures del Govern de Francina Armengol s’han impulsat accions importants, com són el reconeixement en el 2018, per part del Ministeri de Treball, de les malalties professionals lligades a les extremitats superiors.

I en el 2022, amb la Llei de Circularitat del turisme, s’introduí per primera vegada que els establiments hotelers de les Illes tinguessin l’obligació d’anar introduint llits elevables a les habitacions, per facilitar i millorar les condicions laborals de les cambreres de pis.

Recursos addicionals

Comments are closed