Ábalos: “El PSOE és l’únic partit polític que té un projecte per a Espanya”

Armengol ha insistit en el fet que “el 28 d’abril i el 26 de maig ens jugam el present i el futur de les Illes Balears i d’Espanya” enfront d’una dreta “que crida a l’odi, la crispació i la manipulació”

El PSIB-PSOE ha celebrat l’acte de presentació dels candidats i candidates al Congrés dels Diputats i al Senat en el qual han participat més de 220 persones. Han acudit a donar suport als candidats i candidates el ministre de Foment i secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos; la presidenta del Govern de les Illes Balears, candidata a la reelecció i secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol; i el candidat a la batlia de Palma, José Hila.

José Luis Ábalos ha destacat que “cap altre partit polític té un projecte per a Espanya, només el PSOE” i ha afegit que el projecte socialista “és una invitació a la construcció, però també a l’esperança enfront de la negativitat, les amenaces i el caos de la dreta”. El secretari d’Organització del PSOE també ha parlat de la feina feta pel govern de Pedro Sánchez aquests escassos deu mesos, posant l’èmfasi en què “amb només 84 diputats i diputades hem superat l’obstrucció de la dreta” i s’ha demanat “què seríem capaços de fer amb el doble de diputats i diputades?”.

El també ministre de Foment del Govern d’Espanya ha insistit en el fet que “seria impensable pensar en els avenços d’aquests 40 anys sense el PSOE” i ha acusat la dreta de pensar únicament “en la suma de tres per impedir que aquest govern socialista tiri les seves propostes endavant”. Respecte de les eleccions del 28 d’abril, Ábalos ha realçat el projecte socialista “amb 110 mesures que miren cap al futur” enfront de la dreta “que només té un projecte per tornar cap enrere”.

Francina Armengol, per la seva banda, ha destacat que els socialistes comencen la precampanya “amb molta força, il·lusió, motivació i ganes” i estan preparats “per guanyar tant el 28 d’abril com el 26 de maig”. En aquest sentit, Armengol ha insistit que en aquestes eleccions “ens jugam el present i el futur de les Illes Balears i d’Espanya”, enfront d’una dreta “que crida a l’odi, la crispació i la manipulació”.

“Els socialistes vàrem néixer per defensar els drets, les llibertats i la democràcia, i això és el que ara està en joc”, ha asseverat Armengol, qui també ha assenyalat que aquestes “no són unes eleccions qualssevol, però sortirem a guanyar-les posant-li ànima, convenciment i raó” com també “amb una campanya en positiu, ja que estam orgullosos dels projectes que hem desenvolupat”.

“L’Espanya que volem l’hem començada a construir fa quatre anys a les Illes Balears i fa deu mesos a Espanya. És una Espanya plural, diversa, feminista, ecologista i respectuosa amb la llibertat de les persones”, ha dit la secretària general del PSIB-PSOE, qui ha posat de relleu la coherència dels socialistes, ja que “podem explicar que allò que vàrem prometre el 2015 ho hem complit el 2019”.

Pere Joan Pons, cap de llista al Congrés dels Diputats pel PSIB-PSOE, ha fet balanç de la feina pels governs socialistes de Francina Armengol i Pedro Sánchez, destacant que “on abans hi havia tancament d’hospitals ara hi ha bonança econòmica; on hi havia atur, ara hi ha treballadors que guanyen més; on hi havia crispació, ara hi ha pau social i educativa.

Hem canviat aquestes illes, estam canviant Espanya, i ho seguirem fent” a partir del 28 d’abril. Així mateix, el socialista ha posat de relleu que “el que necessita aquest país és seny i diàleg, i els socialistes som els únics que ho podem fer possible”.

A l’acte també ha intervingut Sofia Hernánz, qui ha acompanyat Pere Joan Pons aquesta legislatura en el Congrés i també repeteix com a candidata. Segons Hernánz, els deu mesos de govern de Pedro Sánchez “ens han carregat de raons i d’arguments per sortir a guanyar les eleccions el 28 d’abril” i ha destacat que el motiu és un: “seguir transformant aquest país. Que els treballadors i treballadores d’aquest país tenguin unes condicions dignes és un dels eixos de la política socialista”, ha conclòs la socialista.

Cosme Bonet candidat al Senat per Mallorca ha insistit en la idea que el 28 d’abril “triam entre l’Espanya de colors, diversa, plural i tolerant o l’espanya gris de les tres dretes que dibuixen un país en què no hi cap tothom”, un discurs que el socialista ha carregat de raons, explicant que “el Govern de l’estat ha aprovat la pujada del salari mínim per tal de fer arribar la recuperació econòmica a tothom”.

Rafa Ramírez, qui forma part de la llista al Senat per Eivissa i Formentera, ha defensat que els socialistes “hem aconseguit que els professors deixin els carrers i tornin a les aules, hem distribuït la riquesa, hem invertit en sanitat… i són coses com aquestes que fan que em presenti a aquestes eleccions orgullós de ser socialista”.

Per la seva banda, Susanna Moll, també candidata al Senat per Mallorca, ha enfocat la seva intervenció en la necessitat d’involucrar la ciutadania en la presa de decisions, posant l’accent en el govern de proximitat que han desenvolupat aquests anys els socialistes a l’Ajuntament de Palma, equip del qual Moll ha format part. “S’espera de nosaltres que aportem i solucionem, i hem demostrat amb fets, i no sols amb paraules, que treballam en aquesta línia i així ho continuarem fent a partir del 28 d’abril”, ha explicat.

A l’acte també ha participat José Hila, candidat socialista a la batlia de Palma, qui ha remarcat que “l’Espanya que volen els ciutadans i ciutadanes és aquella que pensa en les persones, que pensa en la igualtat i que amplia l’estat del benestar, lluita contra el canvi climàtic i aposta per la mobilitat sostenible, per les energies renovables i per un tramvia per a Palma”.

Així mateix, Hila ha tengut paraules per destacar la labor de Susanna Moll al consistori palmesà “revertint l’abandonament que ens va deixar el PP en infraestructures, especialment en escoles i centres educatius de la nostra ciutat”.

Comments are closed