Pere Joan Pons: “A diferència del PSIB-PSOE, cap altra força política no té un paquet de mesures que els ciutadans puguin valorar de cara al 28 d’abril”

Els candidats i candidata al Congrés dels Diputats i al Senat per Mallorca han destacat el fet que “moltes de les polítiques desenvolupades pel govern de Francina Armengol han inspirat mesures contemplades en els 110 compromisos del partit a nivell nacional”

Els candidats i candidata del PSIB-PSOE a les eleccions generals, Pere Joan Pons, Cosme Bonet i Susanna Moll, han afirmat que encaren “amb molta força” la campanya que està a punt de començar i que “a diferència dels socialistes, cap altra força política no té un paquet de mesures ni un projecte que els ciutadans i ciutadanes puguin valorar de cara al 28 d’abril”, ha destacat Pons. El socialista, en aquest sentit, també ha instat a la dreta a què “en lloc de fer soflames, proposin mesures que no ens facin tornar 50 anys enrere”.

Pere Joan Pons ha destacat que durant aquesta legislatura, els socialistes sempre ”hem defensat els interessos dels ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears” i que en aquest sentit s’enfocaran els tres grans eixos que s’impulsaran a partir del 28 d’abril: la part fiscal del REB, la reforma del sistema de finançament autonòmic i l’impuls de l’Agenda 2030 en matèria de turisme sostenible.

El diputat i candidat a la reelecció també ha volgut insistir “la gestió feta aquests quatre anys, ja moltes polítiques desenvolupades pel govern de Francina Armengol han inspirat mesures contemplades en els 110 compromisos del partit a nivell nacional”. En aquest sentit, Pons ha posat com a exemple destacat la reforma del sistema de finançament, una reivindicació “que hem lluitat molt i que Rajoy no va fer en 7 anys”, ha apuntat Pons, qui ha dit sentir-se “molt content que s’hagi traslladat al document de les 110 propostes”.

Per la seva banda, Cosme Bonet ha insistit en l’existència d’un fil conductor entre les polítiques realitzades pels governs de Francina Armengol a les Illes Balears i de Pedro Sánchez a Madrid, cosa que demostra que “formam part d’un projecte comú, compartim valors i som els únics que tenim una idea de país en què cap tothom”.

El candidat al Senat per Mallorca també ha emfasitzat “la campanya en positiu” dels socialistes enfront de la “campanya en negatiu” de les dretes i ha remarcat que “nosaltres no necessitam cercar un enemic amb qui confrontar-nos perquè abordam les inquietuds reals dels ciutadans i ciutadanes amb mesures concretes”.

Bonet també ha insistit en la voluntat dels socialistes de reformar el Senat “per dur la veu dels pobles i que deixi de ser una institució de bloqueig de les polítiques de Govern, com ha estat fent el PP amb el govern de Pedro Sánchez”.

En aquest sentit també s’ha referit Susanna Moll, candidata al Senat per Mallorca i que aquesta legislatura ha format part de l’equip de José Hila a l’Ajuntament de Palma. Moll ha explicat com és d’important “traslladar aquesta comunicació directa amb els ciutadans” a la cambra de representació territorial.

Així mateix, Moll ha volgut enumerar algunes de les mesures impulsades a les Illes que han inspirat els 110 compromisos a nivell nacional, “com el Pla per a la Lluita contra la Precarietat, la renda social garantida, l’aposta per a la sostenibilitat o el Pacte per a la lluita contra les violències masclistes o la reparació de la memòria històrica”.

Comments are closed