El PSIB-PSOE alerta que la proposta de rebaixa fiscal del PP amaga una proposta “molt lesiva per a qui més necessita: retallar les pensions”

Alfonso Rodríguez: “La pregunta que ens hem de fer és, si el PP vol ajudar a qui més ho necessita, per què Marga Prohens va votar en contra de pujar les pensions i el salari mínim interprofessional”

El portaveu del PSIB-PSOE, Alfonso Rodríguez, ha alertat que la proposta estrella del pla econòmic del PP de Núñez Feijóo i Marga Prohens és una retallada de les pensions, que tendria conseqüències “molt lesives” per a més de 200.000 pensionistes de Balears.

“La proposta econòmica del PP amaga una altra proposta molt més lesiva per a qui més necessita: una retallada de les pensions”, ha criticat Rodríguez, recordant que propostes com aquestes “van clarament en línia d’allò que va fer el PP de Rajoy”, que va ser tenir les pensions pràcticament congelades durant vuit anys, “o el que va fer el PP de Casado”, que va ser votar sistemàticament en contra d’actualitzar les pensions d’acords amb l’IPC.

En aquest punt, Rodríguez ha tornat a demanar a la presidenta del PP balear, Marga Prohens, per què va votar en contra de la pujada de les pensions per a més de 200.000 pensionistes de les Illes Balears.

“Aquestes són les preguntes que s’han de contestar”, ha reiterat el portaveu socialista, recordant que si “el PP el que vol realment és ajudar les rendes mitjanes i baixes que més ho necessiten”, el més “sensat” hauria estat votar a favor de les pensions o de la pujada del salari mínim interprofessional, per assolir unes pensions i uns salaris dignes. “Justament, varen votar que no a aquestes dues propostes”, ha lamentat Rodríguez.

D’altra banda, el socialista ha criticat la incoherència del PP. “Feijóo torna amb les receptes de sempre, sempre que són a l’oposició, i que a més no són creïbles perquè proposen just el contrari que fan quan governen”. Així, Rodríguez ha recordat com el PP de Mariano Rajoy, per posar només un exemple, va apujar l’IRPF i l’IVA i va crear impostos als recursos energètics.

“Després de pujar l’IVA de la llum al 21% i de votar en contra de rebaixar-lo al 10%, com va fer el Govern de Pedro Sánchez aquesta tardor, ara proposen abaixar-lo al 4%. No són coherents”, ha ressaltat el portaveu.

Finalment, Rodríguez ha defensat un sistema fiscal progressiu i just “que permeti una redistribució de la riquesa i el manteniment dels serveis públics essencials que realment és el que ajuda les rendes més necessitades: uns serveis públics de qualitat, que es veurien compromesos amb les suposades baixades d’impostos que promet el PP des de l’oposició i que no fa quan governa”.

Comments are closed