El Consell Polític del PSIB-PSOE, màxim òrgan de decisió entre congressos, es reunirà per primera vegada en aquest mandat congressual el 7 de maig

Cosme Bonet: “Existeixen dos PP: el que a l’oposició promet rebaixes d’impostos i el que els apuja quan governa”

La Comissió Executiva del PSIB-PSOE, reunida de manera ordinària i semipresencial, i encapçalada per la Secretària General del partit, Francina Armengol, ha convocat per al pròxim 7 de maig la primera reunió del Consell Polític, màxim òrgan de decisió entre congressos, de l’actual mandat congressual.

Tal com ha explicat el Secretari d’Organització del PSIB-PSOE, amb aquesta primera reunió del Consell Polític es conclou el procés de renovacions de les executives del partit, que varen arrencar amb la celebració del Congrés autonòmic el 27 i 28 de novembre de 2021 i que han fet palès “la unitat de tot el partit i la situació de cohesió interna que tenim al PSIB-PSOE”.

A més a més, també suposa una arrencada important de cara als processos electorals de 2023, amb l’objectiu de “renovar el mandat i la confiança de la ciutadania, com va defensar en el Congrés la nostra Secretària General, Francina Armengol”.

“Estam convençuts que és possible i amb aquest objectiu farem feina, per seguir defensant un projecte polític progressista i de lluita contra la desigualtat social, que és majoritari en la nostra societat, i que hem demostrat que som capaços de desplegar durant tot aquest temps, tant en la pandèmia com ara amb la guerra a Ucraïna”.

Suport als paquets de mesures dels governs progressistes

La Comissió Executiva del PSIB-PSOE també ha aprovat una proposta de resolució per donar suport a les mesures del Govern d’Espanya i al Govern de les Illes Balears per pal·liar les conseqüències econòmiques i socials de la guerra.

“No volem que la guerra de Putin afecti les famílies, per això hem posat en marxa un paquet estatal de 16.000 milions d’euros i un d’autonòmic de 100 milions d’euros per ajudar les famílies, que puguin viure en les millors condicions possibles i que pateixin el menys possible les conseqüències d’una guerra que està afectant el món sencer”, ha destacat Bonet.

En aquest punt, el Secretari d’Organització del PSIB-PSOE ha reconegut que als socialistes els hauria agradat “unanimitat i cohesió política entorn dels paquets de mesures”, extrem que no ha estat possible, atès que “tenim una sèrie de partits que no estan disposats a donar una mà”.

D’una banda, Bonet ha lamentat “que tenguem una ultradreta més disposada a alimentar les inseguretats de la ciutadania amb notícies falses i votant sempre en contra de les mesures que ajuden les famílies” i una dreta “suposadament moderada” que tampoc no suma en favor de mesures fonamentals com la pujada de les pensions i del salari mínim o la reforma laboral.

“Tot això no diu gens d’un partit que pretén ser d’Estat, com és el cap del PP”, ha censurat Bonet, qui ha afegit que “esperaríem una altra actitud de la dreta, i no que només s’aferràs a prometre rebaixes d’impostos”.

Per tot plegat, el socialista ha dit que l’única conclusió que es pot extreure del fet que el PP només proposi com a única solució possible i reiterada una baixada generalitzada d’impostos, és que “existeixen dos PP: el que a l’oposició promet abaixar impostos i el que quan governa, els apuja, com ja vàrem viure a les Illes fa dues legislatures”.

No obstant això, Bonet ha tornat a estendre la mà al PP “perquè se sumin a donar suport a les mesures que tots els governs estan adoptant per fer front a les conseqüències econòmiques i socials de la crisi postpandèmia i de la provocada per la guerra de Putin”.

Comments are closed