Alfonso Rodríguez: “No hem vist al PP alegrar-se de què Balears lidera la creació d’ocupació a Espanya amb més ocupació i de millor qualitat”

El portaveu del PSIB-PSOE ha celebrat les dades d’ocupació a la Seguretat Social del juny de 2022 que evidencien la recuperació econòmica, ja que “són unes xifres històriques que superen les del 2019”

El portaveu del PSIB-PSOE, Alfonso Rodríguez, ha celebrat les dades d’afiliació a la Seguretat Social que han tornat a registrar màxims històrics, superant, fins i tot, a les dades d’abans de la pandèmia sanitària de la COVID-19. Així, Rodríguez ha incidit que “tenim a més de 590 mil persones afiliades a la Seguretat Social que és una dada boníssima que età evidenciant que la recuperació econòmica ja ha arribat a la ciutadania de les Illes Balears”.

D’aquesta manera, Rodríguez ha expressat que “no hem vist al Partit Popular alegrar-se de què Balears lideri la creació d’ocupació a Espanya, aconseguint que 1 de cada 5 llocs de feina estigui creat a les Illes Balears”, i hi ha afegit que “però no només és important la quantitat d’ocupació, sinó que també la qualitat i a Balears, gràcies a la Reforma Laboral la qual el PP va votar en contra, tenim un 75% de contractació indefinida”.

“La realitat és que sembla que el Partit Popular no s’alegra de les bones notícies per als ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears perquè la qualitat de l’ocupació també els hi hauria d’importar als partits de l’oposició”, ha exposat el portaveu socialista. Rodríguez ha destacat que “el Partit Popular continua amb el seu fil argumental  de crítica continua sense reconèixer que l’economia va bé i sense fer cap proposta en positiu”.

Rodríguez ha aprofitat per recordar les paraules del líder del PP, el senyor Feijóo que “va assegurar que ‘ens dirigíem a una crisi’, quan l’OCDE afirma que Espanya creixerà per damunt del 4%”, i hi ha afegit que “el PP continua dins el seu panorama de veure-ho tot obscur, un panorama que no correspon a la realitat perquè mentre que ells es dediquen a criticar-ho tot, hi ha un govern socialista donant solucions a la ciutadania”.

“Només esperam que el Partit Popular entri en una senda d’oposició positiva i que s’alegri del que està funcionant i de les bones mesures que estan afectant els ciutadans de les Illes Balears”, ha declarat el portaveu del PSIB-PSOE qui ha dit també que “si pretenen ser alternativa han de tenir propostes serioses i en positiu i no només crítiques catastrofistes, per poder, almanco, debatre-les”.

Per la seva banda, el diputat del PSIB-PSOE al Congrés, Pere Joan Pons, ha avançat que “ la pròxima setmana es farà al Congrés el debat d’Estat de la Nació amb la primera intervenció del president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, i les rèpliques de la resta de partits”. “Després d’un temps sense celebrar-se, es debatrà dins un context de recuperació econòmica i, també, dins un canvi de la geopolítica europea a causa de la guerra d’Ucraïna”.

El diputat socialista ha volgut recordar que “durant aquests mesos el Govern d’Espanya ha aprovat dos plans de xoc contra les conseqüències econòmiques i socials que està provocant aquest conflicte”. En concret, Pons ha destacat mesures com “la rebaixa de l’IVA de la llum al 5%, l’ajuda de 200 euros a les famílies més vulnerables, el topall al preu del gas o la rebaixa de 20 cèntims per litre de benzina de manera directa als consumidors”.

Finalment, Pons ha incidit que “al debat s’evidenciarà dos models de gestionar una crisi: un govern progressista que ha fet feina de valent per no deixar ningú enrere, enfortint els serveis públics i treballant des del diàleg social; i per l’altra, un govern del PP que va fer front a una crisi amb crispació i retallades dels serveis públics”, ha conclòs.

Comments are closed