Alícia Homs: “L’opció més segura per aturar l’extrema dreta a Europa i per seguir apostant per una Europa més verda i social és el PSOE”

Susana Mora ha defensat la implicació del PSOE a la Unió Europea per tal d’impulsar la transició energètica a Menorca

El PSOE Menorca ha celebrat, aquest matí a Maó, l’acte central de campanya amb motiu de les eleccions europees del proper 9 de juny amb l’assistència de la candidata del PSIB-PSOE al Parlament Europeu, Alícia Homs, acompanyada pel secretari general del PSOE Maó i batle de la cuiutat, Héctor Pons, i la secretària general del PSOE Menorca, Susana Mora, a més de prop de 70 afiliats i simpatitzants del partit.

Alícia Homs, en la seva intervenció, ha defesant que “necessitam més Europa que mai perquè en aquestes eleccions ens jugam que torni l’extrema dreta o continuar apostant per la democràcia”. En aquest sentit, “ens jugam una Europa més verda, solidària i més sostenible, una matèria important precisament per a Menorca. L’extrema dreta no creu en la sostenibilitat i ho està demostrant atacant, per exemple, l’agenda 2030”.

En aquest sentit, Homs ha dit que “per defensar i protegir aquesta sostenibilitat tenim a la millor cap de llista, Teresa Ribera, la qual coneix a la perfecció la realitat i les necessitats de l’illa en concret i del país en general”. Per tant, i de cara al proper 9 de juny, “demanam als menorquins i menorquines que surtin a votar socialista per protegir les nostres illes dels retrocessos que promou l’extrema dreta”.

Per part seva, la secretària general del PSOE Menorca, Susana Mora, ha explicat que “les eleccions europees són vitals perquè, davant les forces polítiques que defensen que no necessitam una Europa forta, el PSOE diu que necessitam una Europa més unida, forta i progressista que mai per donar resposta, de forma conjunta, als reptes globals que se’ns presenten. I també ho són per aturar l’onada de l’extrema dreta que fa retrocedir la nostra societat en tots els sentits”.

Concretament, Mora ha posat dos exemples clars que tenen a veure amb la política europea i Menorca. “Per una banda, la Llei de Restauració de la Naturalesa és fonamental perquè té com a objectiu restaurar i protegir almenys un 30% dels ecosistemes. I essent que la nostra illa és Menorca Reserva de Biosfera aquesta iniciativa cobra més importància que mai, ja que és fonamental protegir encara millor la nostra mar”.

Per altra banda, Mora ha fet referència a les energies renovables. “Menorca és un dels territoris on la Unió Europea ja ha demostrat que vol accelerar la transició energètica, i amb les infraestructures que s’han de construir en els propers anys, com són les bateries des Mercadal o el segon cable elèctric entre Menorca i Mallorca, estarem més a prop d’arribar al 100% renovable”.

Amb tot, les socialistes han coincidit amb el fet que “aquest 9 de juny ens hi jugam molt, sobretot l’augment de l’extrema dreta. Ens jugam una Europa més democràtica i ecologista. Mereixem una Europa que sigui més verda, més justa i més feminista, que aposti per la pau i per construir una societat constructiva i progressista. I açò només ho pot garantir el PSOE amb Teresa Ribera al capdavant”.

Comments are closed