El PSIB-PSOE es compromet a endurir des d’Europa els controls a les plataformes comercialitzadores perquè no ofereixin lloguer turístic il·legal

Alícia Homs: “Totes les persones que no vulguin continuar vivint en un parc turístic i que apsotin per unes illes respectuoses amb el medi ambient i amb un model turístic sostenible han de votar el Partit Socialista”.

La candidata del PSIB-PSOE al Parlament Europeu, Alícia Homs, i el portaveu socialista a l’Ajuntament de Palma, Xisco Ducrós, s’han desplaçat davant un edifici de 12 apartaments que ofereix 72 places de lloguer turístic il·legal per denunciar la inacció dels governs de PP i Vox en aquesta matèria i anunciar mesures per combatre aquesta oferta.

En concret, Homs s’ha compromès a afavorir des d’Europa un major control de les plataformes comercialitzadores perquè no s’ofereixin pisos turístics il·legals, per la qual cosa ha demanat el vot per al Partit Socialista “a totes les persones que estiguin fartes d’aquesta situació i que no vulguin continuar vivint en un parc turístic”, així com també “a les que vulguin unes illes respectuoses amb el medi ambient i amb un model turístic sostenible”.

Malgrat la inacció de les institucions governades pel PP, la candidata socialista ha reconegut que “les plataformes turístiques també tenen la seva responsabilitat”, per la qual cosa ha avançat que reclamarà “l’obligatorietat que les comercialitzadores demanin les llicències corresponents”.

Aquest fet, suposarà endurir la normativa modificada la passada legislatura, la qual pretenia que el lloguer turístic pogués tenir certes limitacions. D’aquesta manera, mentre des del Partit Socialista es va apostar per un model que pogués obligar a les plataformes a què haguessin de demanar les llicències, “des del PP es van dedicar a rebaixar l’ambició del text i finalment no hi van votar a favor”.

Per això, Homs ha criticat que “quan el PP diu que vol posar fre a la massificació i al lloguer turístic il·legal menteix, per la seva postura en la normativa europea i perquè ha tengut dins el Govern a gent que ofertava places de forma il·legal”.

Amb tot, la candidata socialista ha reiterat que “seguirem lluitant la pròxima legislatura en aquest àmbit fonamental”, en resposta a la manifestació de dissabte a Palma “en la qual vam veure que la gent està farta d’aquesta situació”.

Per part seva, el portaveu socialista a l’Ajuntament de Palma, Xisco Ducrós, ha reivindicat que “l’habitatge ha de ser per als residents, i estam veient que l’increment del lloguer turístic ja no només es dona al nucli antic de la ciutat sinó que també s’estén a les barriades”.

Un fet contra el qual “PP i Vox no estan actuant, per la qual cosa insistirem també des de les institucions europees”, ha conclòs el portaveu socialista.

Comments are closed